Navigatie overslaan
Regte heide / Shutterstock Toon alles in de buurt
Regte heide / Shutterstock

Door Anita van Deursen-Bulten
Stadsvogeladviseur

Anita van Deursen-Bulten

Als vrijwilliger bij de Vogelbescherming, wil ik graag bijdragen aan het behouden en bevorderen van hier voorkomende vogelsoorten. Mijn passie voor de natuur die ik al van kinds af aan heb, zijn mijn ‘drivers’ om kleinschalig, d.w.z. dicht bij huis en naar wat in mijn vermogen ligt mijn steentje hieraan bij te dragen. Ik ontwikkel met plezier vogelvriendelijke tuinen en buurten, te beginnen in mijn eigen gemeente. Samen - denken en -werken is hierbij een must!

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Voor de bescherming van vogels in steden en dorpen werkt Vogelbescherming Nederland samen met vrijwilligers: de Stadvogeladviseurs. Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor vogels in stad en dorp. Zij zijn de ogen, oren en mond van Vogelbescherming op lokaal niveau. Dankzij hen zijn er op vele plekken in Nederland mooie initiatieven gestart voor een vogelvriendelijkere en groene leefomgeving. Samen maken ze gemeenten, ontwikkelaars, woningcorporaties en bewoners bewust van de natuur die iedereen net buiten zijn voordeur kan vinden én hoe je die een handje helpt. Je kunt contact opnemen met een Stadsvogeladviseur voor advies over vogels en vogelvriendelijk beleid in jouw gemeente of buurt.

Werkgebied

West-Brabant

Anita van Deursen-Bulten:

“Kinderen zijn als Vogels, wij leren ze vliegen”, is een mooie quote die ons toont hoe vogels, in al hun gracieusheid, in bijvoorbeeld in hun vlucht, model staan voor wat wij als mensen belangrijk vinden! Als het gaat om symboliek voor onze kinderen, onze vrijheid, aanvang der seizoenen, noem maar op! Dus, daar moeten we zuinig op zijn!

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.