Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Help mee

Een tikkie voor Beleef de Lente

Geniet je ook zo van de vogels van Beleef de Lente? Beleef de Lente is gratis, maar kost wel geld. Help je ’n tikkie mee om Beleef de Lente voor iedereen die dat wil gratis toegankelijk te houden? Zodat tienduizenden fans zoals jij dagelijks de mooiste vogelavonturen kunnen meebeleven.

Ja, ik help een tikkie mee voor Beleef de Lente

Leer vogels kennen, doe mee aan de online Vogel cursus

Volg de gratis online cursus Vogels in Nederland. In deze vogelcursus voor beginners leer je in tien vogellessen veel vogels en hun geluiden herkennen. Van tuinvogels, bosvogels, weidevogels en watervogels tot vogels van het waddengebied. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes om vogels te leren kijken en vooral van vogels te genieten. Als je je hier aanmeldt, krijg je meteen de eerste vogelles per mail.

Word (actie)lid

Wil je Beleef de Lente en Vogelbescherming helpen? Word dan actielid. Voor maar € 5 ben je een half jaar lang actielid van Vogelbescherming.

De voordelen:
+ 2 x het prachtige blad VOGELS,
+ 10% korting op veel artikelen in de webshop,
+ Je steunt Beleef de Lente en Vogelbescherming!
Stopt vanzelf na zes maanden, dus wat houdt je tegen?

Ja, ik meld me aan.

Actief meedoen aan Beleef de Lente

Wil je actief deelnemen aan Beleef de Lente? Dat kan. Je kunt je registreren om bijvoorbeeld berichten te plaatsen in het Clubhuis. Op die manier kan je 'praten' met andere geregistreerde kijkers. Je kunt dan ook vragen stellen aan de vogelexperts. En een filmtip insturen; Een verzoek aan de clipmaker om daar een filmpje van te maken en op de site te plaatsen, waarbij we je vermelden als instuurder van de tip.

Samen onderzoek doen

Elk jaar doen bezoekers van de Beleef de Lente website samen onderzoek naar gedragingen van de webcamvogels. Ze observeren de webcamvogels (vaak) 24/7 en noteren alles wat ze waarnemen. Van alle waarnemingen worden soms samenvattingen gemaakt. Dit doen de bezoekers op eigen initiatief en soms in samenwerking met de webloggers, die graag bepaalde zaken onderzocht willen hebben. Zo vormen de bezoekers samen een informele onderzoeksgroep en doen ze kennis op over de vogelsoorten. Wil je meedoen? Bekijk hier hoe het werkt.

Steun een project

Door gerichte beschermingsprogramma's, projecten, duidelijke voorlichting en campagnes zet Vogelbescherming zich in voor de bescherming van vogels in Nederland en wereldwijd. Vaak zijn we betrokken bij het verbeteren van leefgebied; niet zelden complexe projecten. Je kunt onze projecten steunen met een donatie.