naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Lepelaar

Live

Koolmees

Live

Bosuil

Live

Zeearend

Live

Torenvalk

Live

Kauw

Live

Merel

Derde ei bij de torenvalk!   *   Tweede ei bij de steenuilen!   *   Gaat de nijlgans broeden in het arendsnest?   *   Vijfde ei bij de ooievaars!   *   Vierde ei bij de merel!

Help mee

Steun Beleef de Lente met een donatie

Geniet u ook zo van Beleef de Lente? Sms dan BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro. Zo helpt u mee om Beleef de Lente mogelijk te maken.

Uw waardering en steun voor Beleef de Lente en het werk van Vogelbescherming kunt u laten blijken met deze eenmalige gift of met een eenmalige gift op bankrekening NL44 INGB 00 00 65 65 00 o.v.v. ‘donatie Beleef de Lente’. 

Leer vogels kennen, doe mee aan de online Vogel cursus

Volg de gratis online cursus Vogels in Nederland. In deze vogelcursus voor beginners leert u in tien vogellessen veel vogels en hun geluiden herkennen. Van tuinvogels, bosvogels, weidevogels en watervogels tot vogels van het waddengebied. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes om vogels te leren kijken en vooral van vogels te genieten. Als u zich hier aanmeldt, krijgt u meteen de eerste vogelles per mail.

Word (actie)lid

Wil je Beleef de Lente en Vogelbescherming helpen? Word dan actielid. Voor maar € 10 ben je een half jaar lang actielid van Vogelbescherming.

De voordelen:
+ 2 x het prachtige blad VOGELS,
+ 10% korting op veel artikelen in de webshop,
+ 1 x Landleven Special Vogels Kijken t.w.v. € 7,95,
+ Je steunt Beleef de Lente en Vogelbescherming!
Stopt vanzelf na zes maanden, dus wat houdt je tegen?

Ja, ik meld me aan.

Word Vrijwilliger voor Beleef de Lente 2019

Vrijwilligers spelen achter de schermen bij Beleef de Lente een onmisbare rol. Zij maken de filmpjes van de bijzondere momenten, beantwoorden de vragen die bezoekers stellen en zorgen voor een goede sfeer in de clubhuizen. Leerkrachten krijgen lestips aanbevolen op de Beleef de Lente in de klas pagina en op de Vogels in de klas facebook pagina. Wilt u helpen om van Beleef de Lente 2019 een succes te maken? Bekijk dan de informatie op de website of neem online contact op met het Servicecentrum van Vogelbescherming.

Actief meedoen aan Beleef de Lente

Wilt u actief deelnemen aan Beleef de Lente? Dat kan. U kunt zich registreren om bijvoorbeeld berichten te plaatsen in het Clubhuis. Op die manier kunt u 'praten' met andere geregistreerde kijkers. En u kunt dan ook vragen stellen aan de vogelexperts. Ook kunt u een filmtip insturen; Een verzoek aan de clipmaker om daar een filmpje van te maken en op de site te plaatsen, waarbij we u vermelden als instuurder van de tip.

Samen onderzoek doen

Elk jaar doen bezoekers van de Beleef de Lente website samen onderzoek naar gedragingen van de webcamvogels. Ze observeren de webcamvogels (vaak) 24/7 en noteren alles wat ze waarnemen. Van alle waarnemingen worden soms samenvattingen gemaakt. Dit doen de bezoekers op eigen initiatief en soms in samenwerking met de webloggers, die graag bepaalde zaken onderzocht willen hebben. Zo vormen de bezoekers samen een informele onderzoeksgroep en doen ze kennis op over de vogelsoorten. Wilt u meedoen? Bekijk hier hoe het werkt.

Steun een project

Door gerichte beschermingsprogramma's, projecten, duidelijke voorlichting en campagnes zet Vogelbescherming zich in voor de bescherming van vogels in Nederland en wereldwijd. Vaak zijn we betrokken bij het verbeteren van leefgebied; niet zelden complexe projecten. U kunt onze projecten steunen met een donatie.