Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Help mee

Een tikkie voor Beleef de Lente

Geniet je ook zo van de vogels van Beleef de Lente? Beleef de Lente is gratis, maar kost wel geld. Al meer dan 1000 mensen hielpen mee om Beleef de Lente voor iedereen die dat wil gratis toegankelijk te houden. Help je ’n tikkie mee? Zodat duizenden fans zoals jij dagelijks de mooiste vogelavonturen kunnen meebeleven. 

Ja, ik help een tikkie mee voor Beleef de Lente

Leer vogels kennen, doe mee aan de online Vogel cursus

Volg de gratis online cursus Vogels in Nederland. In deze vogelcursus voor beginners leer je in tien vogellessen veel vogels en hun geluiden herkennen. Van tuinvogels, bosvogels, weidevogels en watervogels tot vogels van het waddengebied. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes om vogels te leren kijken en vooral van vogels te genieten. Als je je hier aanmeldt, krijg je meteen de eerste vogelles per mail.

Word (actie)lid

Wil je Beleef de Lente en Vogelbescherming helpen? Word dan actielid. Voor maar € 5 ben je een half jaar lang actielid van Vogelbescherming.

De voordelen:
+ 2 x het prachtige blad VOGELS,
+ 10% korting op veel artikelen in de webshop,
+ Je steunt Beleef de Lente en Vogelbescherming!
Stopt vanzelf na zes maanden, dus wat houdt je tegen?

Ja, ik meld me aan.

Actief meedoen aan Beleef de Lente

Wil je actief deelnemen aan Beleef de Lente? Dat kan. Je kunt je registreren om bijvoorbeeld berichten te plaatsen in het Clubhuis. Op die manier kan je 'praten' met andere geregistreerde kijkers. Je kunt dan ook vragen stellen aan de vogelexperts. En een filmtip insturen; Een verzoek aan de clipmaker om daar een filmpje van te maken en op de site te plaatsen, waarbij we je vermelden als instuurder van de tip.

Samen onderzoek doen

Elk jaar doen bezoekers van de Beleef de Lente website samen onderzoek naar gedragingen van de webcamvogels. Ze observeren de webcamvogels (vaak) 24/7 en noteren alles wat ze waarnemen. Van alle waarnemingen worden soms samenvattingen gemaakt. Dit doen de bezoekers op eigen initiatief en soms in samenwerking met de webloggers, die graag bepaalde zaken onderzocht willen hebben. Zo vormen de bezoekers samen een informele onderzoeksgroep en doen ze kennis op over de vogelsoorten. Wil je meedoen? Bekijk hier hoe het werkt.