Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Scholekster

Live

Visarend

Live

Oehoe

Live

Zeearend

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Uitgevlogen

Bosuil

Help mee

Logo Tikkie

Een tikkie voor vogels

Geniet u ook zo van de vogels van Beleef de Lente? Hun aanwezigheid is niet vanzelfsprekend. Veel vogels hebben het moeilijk of dreigen zelfs uit ons land te verdwijnen. Duizenden supporters van Vogelbescherming helpen met een eenmalige gift om ze te beschermen. U kunt vogels ook een tikkie helpen. Doet u mee?

Ja, ik help een tikkie mee

Leer vogels kennen, doe mee aan de online Vogel cursus

Volg de gratis online cursus Vogels in Nederland. In deze vogelcursus voor beginners leert u in tien vogellessen veel vogels en hun geluiden herkennen. Van tuinvogels, bosvogels, weidevogels en watervogels tot vogels van het waddengebied. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes om vogels te leren kijken en vooral van vogels te genieten. Als u zich hier aanmeldt, krijgt u meteen de eerste vogelles per mail.

Word (actie)lid

Wil je Beleef de Lente en Vogelbescherming helpen? Word dan actielid. Voor maar € 5 ben je een half jaar lang actielid van Vogelbescherming.

De voordelen:
+ 2 x het prachtige blad VOGELS,
+ 10% korting op veel artikelen in de webshop,
+ Je steunt Beleef de Lente en Vogelbescherming!
Stopt vanzelf na zes maanden, dus wat houdt je tegen?

Ja, ik meld me aan.

Actief meedoen aan Beleef de Lente

Wilt u actief deelnemen aan Beleef de Lente? Dat kan. U kunt zich registreren om bijvoorbeeld berichten te plaatsen in het Clubhuis. Op die manier kunt u 'praten' met andere geregistreerde kijkers. En u kunt dan ook vragen stellen aan de vogelexperts. Ook kunt u een filmtip insturen; Een verzoek aan de clipmaker om daar een filmpje van te maken en op de site te plaatsen, waarbij we u vermelden als instuurder van de tip.

Samen onderzoek doen

Elk jaar doen bezoekers van de Beleef de Lente website samen onderzoek naar gedragingen van de webcamvogels. Ze observeren de webcamvogels (vaak) 24/7 en noteren alles wat ze waarnemen. Van alle waarnemingen worden soms samenvattingen gemaakt. Dit doen de bezoekers op eigen initiatief en soms in samenwerking met de webloggers, die graag bepaalde zaken onderzocht willen hebben. Zo vormen de bezoekers samen een informele onderzoeksgroep en doen ze kennis op over de vogelsoorten. Wilt u meedoen? Bekijk hier hoe het werkt.

Steun een project

Door gerichte beschermingsprogramma's, projecten, duidelijke voorlichting en campagnes zet Vogelbescherming zich in voor de bescherming van vogels in Nederland en wereldwijd. Vaak zijn we betrokken bij het verbeteren van leefgebied; niet zelden complexe projecten. U kunt onze projecten steunen met een donatie.