Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Toon alle blogs & vlogs

Over snelheid gesproken!

Johan Arts | woensdag 8 maart 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 2156x

Wat is het snelste dier ter wereld? Juist: de slechtvalk. Die kan een topsnelheid ontwikkelen van meer dan 350 kilometer per uur. Zo snel als Max Verstappen.

Een slechtvalk is een snelle vlieger. Gemiddeld vliegen ze 40 tot 55 kilometer per uur. Dat kan oplopen tot wel 150 km/u als ze een prooi achterna zitten.

Het wordt pas echt ongelofelijk snel als ze vanaf een kilometer hoogte op hun prooi duiken. Dan kunnen ze wereldrecordsnelheden bereiken van 350 km/u. Bij een afgerichte  slechtvalk is zelfs een snelheid gemeten van 389 km/u!  Dit is ruim 2,5 x zo snel als de welbekende trein, de sprinter! Meer dan 100 meter per seconde! Bedenk hierbij dat hun prooi met name bestaat uit vogels, met een voorkeur voor duiven. Kleinere vogels, maar ook incidenteel een blauwe reiger staan ook op de menukaart van de slechtvalk.

Kijk hier naar een filmpje van National Geographic over een duikende slechtvalk: High-velocity falcon , waarin een wetenschapper het door middel van skydiving opneemt tegen deze snelle vogel. En de winnaar is????

Ontdek nog meer over de slechtvalk op: Vogelbescherming - de slechtvalk


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs