Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Bosuil

Live

Zeearend

Binnenkort

Ooievaar

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Binnenkort

Visarend

Binnenkort

Boerenlandvogels

Slechtvalk

We gaan deze mooie beelden missen

😥😥, jammer, maar helaas

Martin , bedankt voor het mooie camerawerk

Bekijk de clip

Jaarsamenvatting slechtvalken

Erik Petersen

01.05.23 Dit verslag zou eigenlijk geplaatst moeten worden in juni of juli van dit jaar en met een karrevracht vol met uitgevlogen kuuks en verzorgende ouders. Niets is helaas minder waar. We nemen vroegtijdig afscheid van onze gevleugelde vrienden, maar het is tot ziens en niet vaarwel! Tot volgend jaar!

Lees meer

Naar alle blogs & vlogs slechtvalk

Recente blogs

- Zodra het seizoen gaat starten
vindt u hier regelmatig nieuwe blogs -

Ontvang exclusieve clips

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wat is het verschil tussen een V en een M slechtvalk?

Bij de slechtvalken is vrouwtje een behoorlijk stuk groter en zwaarder dan het mannetje. Heeft de man een gewicht van 550 - 720 gr, het vrouwtje overtroeft hem met een gewicht tussen de 860 - 1100 gr. De man heeft een spanwijdte van 58 -65 cm, de vrouw van 67 - 80 cm.

Deze vraag is gesteld door Moderator 6.

Veelgestelde vragen over de slechtvalk

Stootduiken van 350 km/u

Spectaculaire en krachtige valk, een jager van open land, slaat vogels na een lange, snelle stootduik (350 kilometer per uur is wel gemeten) of na een volhardende achtervolgingsvlucht.

Lees meer

Toename door nestkasten

In Nederland heeft het plaatsen van nestkasten op geschikte plaatsen, zoals elektriciteitscentrales en andere hoge gebouwen bijgedragen aan een snelle toename van het aantal broedparen.

Lees meer

Vooral vogeleter

Vooral vogels van middelgroot formaat: steltlopers, eenden, spreeuwen e.d. Duiven zijn daarbij zijn favoriete prooi. Eet soms ook wel grotere vogels zoals ganzen, of kleinere, de gierzwaluw.

Lees meer

Hoog en droog

Het eerste slechtvalkenpaar broedt op de communicatietoren van Alticom nabij De Mortel, op 130 meter hoogte. Dit jaar is er ook een tweede paartje te volgen: op het Rijksmuseum in Amsterdam.

Lees meer