Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Nijlgans

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Kauw

Geen broedsel

Gekraagde roodstaart

Vijver

Seizoenoverzicht 2020

Bekijk de clip

Nu jij

Roos Tol

26.07.20 Volgens sommige scheppingsmythen ontstond de wereld uit een ei. Volgens andere, zoals in het bekende Genesis te lezen is, uit het Woord. Daar lezen we dat op de derde dag water en land werden geschapen en op de vijfde dag de vissen en de vogels. Van de vijver weten we dat de feitelijke schepper…

Lees meer

Naar alle blogs & vlogs vijver

Willen jullie de vijver volgend jaar alsjeblieft weer meenemen in de webcams? En ik spreek vast niet voor mezelf.

Deze vraag is gesteld door Diede.

Veelgestelde vragen over de vijver

Badderen en drinken

Deze bosvijver is een magneet voor tal van soorten, die hier graag komen badderen en drinken. Wat kunnen we verwachten? In ieder geval de merel, koolmees, pimpelmees, roodborst en zelfs appelvink

Lees meer

Leem en natte plantenresten

Vogels halen vaak nestmateriaal bij de vijver. Zo haalde de boomklever er leem om de nestopening van de mezenkast mee te verkleinen. Merels halen er natte plantenresten om hun nest mee op te bouwen.

Lees meer

Bij toeval ontstaan

Deze vijver is bij toeval ontstaan in de voortuin van een boshuis boven op de stuwwal van de Veluwe. Er bleef steeds water staan waar de hond van de eigenaar graag in ging liggen.

Lees meer

Onderzoek

Tijdens Beleef de Lente willen we de vogels bij onze vijver bestuderen. Welke vogels zien we? Wat doen ze zoal bij, in en om de vijver?

Doe mee en noteer wat je opvalt

Mijn tuin een vogelparadijs

Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke tuinvogels in de buurt leven. Ontvang dan makkelijke en praktische tuintips voor die vogels.

Doe de Postcode Vogelcheck

Waarom ook u een minivijver wilt: in 7 stappen naar een oase

Een libelle vliegt langs, de watersalamander duikt onder en de winterkoning baddert in de zon. Een vijvertje is echt een verrijking van iedere (mini)tuin. Neem daarom een middagje en maak een minivijver. U hoeft zich nergens in te verdiepen.

Volg de stappen, dan komt het goed.

Online cursus tuinvogels

In deze online beginnerscursus leert u in tien lessen tuinvogels en hun geluiden herkennen. Van huismus tot kramsvogel en van koolmees tot zanglijster. Met handige tips, filmpjes en ezels­bruggetjes om te leren kijken en te genieten van vogels in uw tuin.

Ja, ik doe mee met de gratis cursus