Beleef de Lente     In de klas

Welkom leerkracht!

Op deze 'In de klas pagina' vindt u leerzame filmpjes, leuke weetjes, een quiz en gratis lesmateriaal. Dagelijks worden er nieuwe zaken toegevoegd.

Bekijk de vogels

Wat vindt u van Beleef de Lente In de klas? Kan het beter?

Bent u leerkracht? Help ons dan Beleef de Lente In de klas te verbeteren en ontvang een cadeautje voor in de klas!

Lees verder

Blijf op de hoogte

Voor nieuws, de leukste filmpjes en vogelinfo: neem de nieuwsbrief.

Achter de schermen bij de gierzwaluwen

Jip van Vogelbescherming neemt een kijkje achter de schermen bij de gierzwaluwen die in de kerktoren van de Oranjekerk in Amsterdam broeden. Deze zwaluwen voelen zich helemaal thuis in Amsterdam!

Bekijk het filmpje

Gratis lesmateriaal en lestips

Vogelzintuigen

Binnen | 2 uur | Groep 7-8

Kan een vogel kleuren zien? En zien ze diepte? Hebben vogels oren? En waarom kunnen uilen ’s nachts zo goed zien? Wat is ultraviolet? En wat een absoluut gehoor? Deze zeven proefjes leren je over horen en zien bij vogels en bij mensen en je leert over licht en geluid. Maak zelf een regenboog, meng

Lees meer

Naar alle lestipsDe honderd-dagenvogel

De bijnaam van de gierzwaluw is ´honderddagenvogel´. Dat is omdat ze maar ruim drie maanden in ons land verblijven; zo ongeveer honderd dagen. Gierzwaluwen komen zo rond eind april aan in Nederland. De eerste week van augustus vertrekken ze alweer naar Afrika.

Lees meer

hoe verstoppen jullie de camera's bij alle vogels?

De plek van de camera verschilt per vogelsoort. Bij de ooievaar hangt de camera aan de toren naast het nest. Het is zo'n kleine bolvorm, die je ook wel als beveiligingscamera in winkels ziet. Meer algemene informatie over Beleef de Lente kun je vinden op https://www.vogelbescherming.nl/over-ons/over-beleef-de-lente. En verder is er de uitleg per vogelsoort. Veel kijkplezier!

Veelgestelde vragen over de ooievaar

 

Steenuiltjes redden het niet

Lees verder

Een torenvalk en slechtvalk lijken op elkaar. Hoe hou je ze uit elkaar?

leer meer over valken

QUIZVRAAG: Hoe hard kan een gierzwaluw lopen?

Spreekbeurt of werkstuk?

Voor school een werkstuk maken over uilen, roofvogels of andere vogels? Of een spreekbeurt houden? Vogelbescherming helpt kinderen graag een beetje op weg.

Bekijk de pdf's

Kijk live en ontdek