naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Bosuil

Live

Zeearend

Live

IJsvogel

Live

Ooievaar

Live

Steenuil

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Koolmees

BOSUIL legt haar tweede ei!   *   Het blijft spannend: wordt het de havik of de ZEEAREND?   *   KERKUIL: vreemde bezoeker of nieuwe man?

Zeearend

Stuur een filmptip in
Iets leuks gezien? Laat het ons weten!

Om een tip in te kunnen sturen moet u ingelogd zijn, want we willen u graag vermelden als instuurder van de tip.

Inloggen Account aanmaken

Stel een vraag
Heeft u een vraag over de zeearend, die niet beantwoord is in de veelgestelde vragen? Stuur ons een bericht en wij zullen uw vraag beantwoorden.

Om een vraag te kunnen stellen moet u ingelogd zijn, want we willen u het antwoord op de vraag mailen.

Inloggen Account aanmaken

Praat mee in het clubhuis
Vindt u het leuk om met andere Beleef de Lente kijkers te praten over de Zeearend? Chat dan mee in het clubhuis.

Inloggen Account aanmaken

Welk ei komt er?

Sip Veenstra, It Fryske Gea

22.03.18 Iedereen is in afwachting van wat er gebeuren gaat, de haviken worden met de dag feller en het schijngedrag van zowel de haviken als de zeearenden wordt steeds meer werkelijkheid: huisje, boompje, eitje. Hoe dit eruit ziet in een overzichtje per dag?

Lees meer

Naar alle blogs & vlogs zeearend

voederen de zeearenden elkaar of doen ze dat zelfstandig ?

Daar beide zeearend broeden. De vrouw broed, maar wordt dagelijks voor langere tijd afgelost door de man, kan ze zelf voedsel gaan zoeken.

Heel geëmancipeerd, ze kiest zelf uit wat ze eet!

Team Zeearend

Veelgestelde vragen over de zeearend

Vliegende deur

Een imposante, zeer grote roofvogel van waterrijke gebieden. Vliegt met trage diepe vleugelslag, vooral op thermiek. Buiten broedseizoen meestal solitair.

Lees meer

Groot nest

Bouwt zeer groot nest dat vaak jarenlang gebruikt wordt in de kruin van een boom, in boomloze gebieden ook op de grond. Broedt 1x per jaar met meestal 2 eieren.

Lees meer

De gier van het noorden

Zeearenden eten dode vis en jagen op levende vissen. Maar ook eenden, meerkoeten, ganzen en zelfs zwanen zijn hun leven niet zeker. En kadavers zijn erg in trek, vooral in de wintermaanden.

Lees meer

Locatie

Nationaal Park De Alde Feanen, één van de pronkjuwelen van natuurorganisatie It Fryske Gea. Dit laagveenmoeras kent een grote rijkdom aan natuur. De zeearend broedt hier nu voor de 2e keer!

Lees meer

Samen onderzoeken

Samen met andere bezoekers de gedragingen van de zeearend observeren en onderzoeken is leerzaam. Wilt u meedoen? Bekijk hier hoe het werkt.

aanmelden

ZEEAREND SPOTTEN VANAF HET WATER

Plan een date met de natuur in Nationaal Park De Alde Feanen, hét gebied waar de zeearend in Fryslân broedt. Volop natuurbeleving tijdens een vaarexcursie van It Fryske Gea.

meld je snel aan

Twee nesten, gaan we ze zien?

Het wordt spannend of de zeearenden zich voor de camera laten zien. Het paar is al gezien bij hun oude nest waar ze vorig jaar voor het eerst broedden, waar de webcam bij hangt, maar bouwen ook aan een oud haviksnest. Welke kiezen ze om te broeden? Je kan zelf het gebied waar ze broeden bezoeken.

Beleef de natuur in de Alde Feanen vanaf het water

Gratis magazine Vogels dichterbij

Houdt u ook van vogels en natuur? Bestel dan ons magazine Vogels dichterbij. Vol met tips over vogels kijken en hoe u van uw tuin een vogelparadijs maakt.

bestel gratis