naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Havik

Live

Steenuil

Live

Zwarte stern

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Holenduif

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Zeearend

Jonge ZWARTE STERN is nu vliegvlug!   *   Ook tweede jonge OOIEVAAR maakt eerste vlucht!   *   Jonge OOIEVAAR maakt eerste vlucht!   *   Hoe waardeert u BELEEF DE LENTE? Vul de enquete in!   *   KERKUIL vrouw weer terug in nestkast

Zeearend

Haviken op nest zeearend

Het nest van de zeearend is bezet door een paartje haviken. Bekijk de livebeelden van het haviksnest op de havik pagina. Op deze zeearendpagina vind je de filmpjes en blogs van de zeearenden voordat de haviken hier gingen broeden.

Lees meer

Wat van mij is blijft van mij?

Sip Veenstra, It Fryske Gea

30.03.18 Ik denk dat iedereen zich nu dezelfde vraag stelt: laat de zeearend de havik toe om te broeden op het nest waar hij en vrouw zeearend vorig jaar een jong grootbrachten? Deze toppredator ziet het nest duidelijk nog steeds als dat van hem. ‘En wat van mij is blijft mij’, zo lijkt het wel.

Lees meer

Naar alle blogs & vlogs zeearend

Voederen de zeearenden elkaar of doen ze dat zelfstandig ?

Beide zeearenden broeden. De vrouw broedt, maar wordt dagelijks voor langere tijd afgelost door de man, kan ze zelf voedsel gaan zoeken.

Heel geëmancipeerd, ze kiest zelf uit wat ze eet!

 

Veelgestelde vragen over de zeearend

Vliegende deur

Een imposante, zeer grote roofvogel van waterrijke gebieden. Vliegt met trage diepe vleugelslag, vooral op thermiek. Buiten broedseizoen meestal solitair.

Lees meer

Groot nest

Bouwt zeer groot nest dat vaak jarenlang gebruikt wordt in de kruin van een boom, in boomloze gebieden ook op de grond. Broedt 1x per jaar met meestal 2 eieren.

Lees meer

De gier van het noorden

Zeearenden eten dode vis en jagen op levende vissen. Maar ook eenden, meerkoeten, ganzen en zelfs zwanen zijn hun leven niet zeker. En kadavers zijn erg in trek, vooral in de wintermaanden.

Lees meer

Friesland

Nationaal Park De Alde Feanen, één van de pronkjuwelen van natuurorganisatie It Fryske Gea. Dit laagveenmoeras kent een grote rijkdom aan natuur. De zeearend broedt hier nu voor de 2e keer!

Lees meer

Vogelcursus voor beginners

In 10 online vogellessen leert u veel vogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en en ezelsbruggetjes van Camilla en Nico de Haan.

aanmelden

ZEEAREND SPOTTEN VANAF HET WATER

Plan een date met de natuur in Nationaal Park De Alde Feanen, hét gebied waar de zeearend in Fryslân broedt. Volop natuurbeleving tijdens een vaarexcursie van It Fryske Gea.

meld je snel aan

Havik broedt op nest zeearend

Geen broedende zeearenden voor de webcam, maar broedende haviken. De zeearenden bouwden hun nest op een nabij gelegen haviksnest, waar vorig jaar een paartje haviken broedde. De haviken zijn nu verhuisd naar het oude zeearendnest waarde webcam hangt. Beide nesten bevinden zich in de Alde Feanen.

Beleef de natuur in de Alde Feanen vanaf het water

Gratis magazine Vogels dichterbij

Houdt u ook van vogels en natuur? Bestel dan ons magazine Vogels dichterbij. Vol met tips over vogels kijken en hoe u van uw tuin een vogelparadijs maakt.

bestel gratis