Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Toon alle blogs & vlogs

En de slechtvalk, zij legde voort...

Johan Arts | woensdag 22 maart 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1234x

Één dag na het leggen van het tweede ei lijkt het alsof de slechtvalken naast hun broedseizoen ook de lente officieel hebben geopend!

Eindelijk wordt het dan zichtbaar en voelbaar lente. Onze slechtvalken hebben dit inmiddels bekrachtigd door middel van het leggen van hun tweede ei. Doorgaans legt de slechtvalk 4, max. 5 eieren, waarbij het 5de ei wel tot de uitzonderingen behoort. Ingaande het voorlaatste ei zal het echte broeden beginnen. Morgen zou dus zomaar ei nummer 3 zich aan kunnen dienen! Nieuwsgierig geworden? Blijf dit nest met deze prachtvogels vooral volgen en blijf op de hoogte!

Even een leuk weetje over de slechtvalk:

Wist u dat de slechtvalk en de havik als enige roofvogels door een officieel valkenier mogen worden ingezet in de jacht op overlast veroorzakende dieren? Denk hierbij aan houtduiven, konijnen, fazanten en hazen. Uiteraard gaat hier een zeer uitgebreid traject aan vooraf met verplichte stages bij een erkend valkenier (geen familie zijnde), het succesvol afleggen van een landelijk theoretisch jachtexamen, een verplicht valkeniersexamen, om maar een paar eisen op te noemen. Het lijkt erg streng, maar een slechtvalk en een havik zijn en blijven roofvogels!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs