Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Weeksamenvatting week 7

Erik Petersen | zondag 28 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 94x

Amsterdam in blessuretEId... Uiteraard zit er een taalfout in deze titel, maar het geeft duidelijk aan waar we nu staan met het laatste ei bij de laatste camera van de Slechtvalken. We zitten diep in blessuretijd voor wat betreft de hatch (het uitkomen van het ei). #opschietennu

HET RIJKSMUSEUM:

Nu is het zo dat Amsterdam in het verleden wel vaker scoorde in blessuretijd en alsnog glorieus de wedstrijd afsloot, maar de huidige sportieve prestaties van die voetbalclub uit 020 lijken momenteel gelijkwaardig aan die van het Rijksmuseum. Ervan uitgaande dat het enig overgebleven ei, ei nummer 4 is, hoeven we geen mathematische rekenwonder te zijn om vast te stellen dat het ei enigszins overtijd is. Maar daar waar de twijfel toeneemt, doet hoop zijn intrede!

Is het dan alleen maar een saaie broedbedoeling in Amsterdam? Echt niet! Onze eigen B100 van Beleef de Lente (u kent hem vast wel uit het verleden…B100 of voluit Boef 100 is de codenaam van een fictieve crimineel die voorkomt in de televisieseries van Bassie en Adriaan) dacht even een andere vogel bij de Vogelvereniging te verjagen. Was B100 en zijn partner in crime al druk doende om het nest van de visarend te verstoren, nu geeft die ook acte de présence in Amsterdam. Het moet niet gekker worden, of zien we straks bij Het Rijksmuseum ook een marter die zich tegoed doet aan het laatste ei. Dat lijkt vrijwel onmogelijk, maar we hebben bij de Slechtvalken al gekkere dingen gezien.
Hypothetisch gezien (pats….voelt direct tik op de vingers van de correctieliniaal van de taalcontroleuze)…. ehhhh…. het zou kunnen dat direct na het plaatsen van deze samenvatting we kuuk 1 mogen verwelkomen. De kans is niet echt groot, maar blessuretEId is er niet voor niets.

Nog even kort over het broeden van V, met haar koninklijke zit presteerde ze het om in één sessie 826 minuten lang het ei te bebroeden. Dat is 13 uur en ruim 3 kwartier achterheen schuddelen, slapen, steentjes eten en dit weer in willekeurige herhaling. Voorwaar een prestatie van formaat.

DE MORTEL:

Stiekem toch even gluren bij ons internationaal samengesteld Duits en Nederlands koppel in het zuiden van het land. Daar hebben ze het prima naar hun zin, maar daar spatten de eieren nog niet van het scherm af en dat gaat ook niet meer gebeuren. BUS en 4NL zijn nog steeds de koning en koningin van De Mortel en moeten ook nog even bijkomen van gisteren (voor de lezer die dit pas leest over een poosje… gisteren was het Koningsdag). Lekker samen genieten, en volgend jaar nieuwe ronde en een nieuwe kans.

AFRONDING:

We houden de moed er in, maar het is wel wat lastig aan het worden. De klok boven het nest in Amsterdam tikt onverbiddelijk door en voort, en dat is in het nadeel van ons laatste ei. We wachten het af! Carpe Diem, geniet er van en hopen op verdere voorspoed. Tot volgende week!

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs