Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

QUIZ: Welke vogel zingt zijn lied?

Mark Hessels | woensdag 15 april 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 907x

We zitten uiteraard vol spanning te wachten op de aankomst van vrouw gekraagde roodstaart, toch wordt er al opvallend veel naar het nu nog lege kastje 'gekeken' en als je de chatroom bekijkt snap je opeens waarom....

PRACHTIG ACHTERGRONDKOOR

We hebben al van diverse mensen doorgekregen dat ze soms deze camera aanzetten omdat er zo'n prachtig achtergrondkoor van vogels aan het zingen is, gewoon in plaats van de radio.

Sommigen zijn ook al begonnen met uitvogelen welke vogels hier nu eigenlijk allemaal te horen zijn en dit bracht ons op het idee om daar een klein quiz-je van te maken omdat we toch nog een paar dagen op vrouw gekraagde roodstaart moeten wachten.

 

FILMCLIP 'QUIZ: Welke vogel zingt zijn lied?'

Als je dit clipje afluistert begrijp je wel waarom sommige mensen dit opzetten. Maar wat zit hier nu eigenlijk allemaal te zingen ?

De quiz is eenvoudig van opzet.

Luister goed en probeer zoveel mogelijk vogels te herkennen.

Stuur jouw lijstje in via 'stel een vraag' op de gekraagde roodstaartpagina (naast de live stream klik je op het vraagteken en je komt bij 'stel je vraag')

Voor de wedstrijd is insturen mogelijk tot zaterdag 18-04-2020 23:59u. Daarna blijft het clipje uiteraard gewoon online staan.

 

VALT ER WAT TE WINNEN ?

Jazeker, het gaat hier om de titel 'BdL vogelkenner 2020' en dat misstaat op geen enkel CV, toch ?

En nu zijn er vast slimmerikken die gewoon de hele vogellijst van Sovon in gaan sturen want 'dan zitten de goeie er altijd wel bij'

Voor hen heb ik helaas slecht nieuws. Voor iedere verkeerde vogel gaat er een half punt af. En voor pinguin en kookaburra trekken we zelfs een heel punt af (ja, er zijn grenzen), dus overweeg je antwoorden zorgvuldig.

 

SUCCES MET PUZZELEN ! 

 

TIP: Uiteraard is het handig om ook even de omgeving van de kast te bekijken, zodat je goed kunt inschatten wat daar allemaal voor zou kunnen komen. Kijk daarvoor in de blog 'een nieuwe soort bij Beleef de Lente'


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Gekraagde roodstaart Alle Beleef de Lente blogs