Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Ei-flight!

Jessica van Zetten | woensdag 8 mei 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 79x

Vandaag is het eerste grutto-jong uit het ei gekropen. Gezien nestvlieders zelden langer in beeld blijven dan dat het mij kost om een stukje te typen, adviseer ik om vooral naar de camera te blijven kijken!

Eierschaal

Ondanks de aanhoudende onrust door buurman/buurvrouw kievit van vorige week, is het de grutto toch gelukt om in ieder geval het eerste ei uit te broeden. Zo rond 15:00 vanmiddag was het eerste kuiken te zien, dat nog even uit moest vinden wat boven en onder was.  Kort daarna werden de trouwe webcamkijkers getrakteerd op prachtige camerabeelden, van een grutto die wegvliegt met de eierschaal. Vanaf nu kunnen we, kort maar krachtig zoals we gewend zijn van de boerenlandvogels, genieten van de beelden van het kuikentje/de andere kuikens die binnenkort uitkomen. Met pootjes en kopjes die overal onder het ouderdier vandaan steken.

Buren

Gezien de grutto open en bloot zit, komen er veel andere vogels in beeld. De ouderdieren lijken een grote tolerantie te hebben ten opzichte van de plevieren. Deze kleine vogeltjes lopen veel rond de grutto, maar vallen deze niet lastig. Heel anders dan de kievit, die zelfs in de op de grond broedende grutto een vijand lijken te zien. En ook de bergeend kwam blazend op een van de ouders af, zoals te zien in dit filmpje. Leuk voor de kijker omdat er veel verschillende vogels in beeld zijn, maar erg rustig lijkt het zo niet!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Boerenlandvogels Alle Beleef de Lente blogs