Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Derde tussenstand (94 dagen)

Roos Tol | zondag 5 juni 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 300x

De meimaand begon zo gezapig, dat onze nieuwkomer Sylvia borin – tuinfluiter – bijna ongemerkt is binnengeslopen. Toch werd hij begin mei in een knappe waarneming gespot. Ook werd een Gavialis man waargenomen, maar deze melding nemen we niet echt serieus want dat is een krokodil.

En nee, die zit hier niet.

Wel de salamander, waarover we al blogden in Ienie mini dino.

Nieuw

De tuinfluiter die door Evo II werd gemeld, dat was een hele snelle. Hij (of zij) was binnen enkele seconden gekomen en gegaan. We zullen hem/haar de komende tijd vaker kunnen zien, want ze zitten midden in hun broedseizoen. Vorig jaar was hij er ook; ook hij kreeg toen zijn eigen blog, waarin we vooral konden vaststellen dat het dit kleine grijsbeige vogeltje vooral ontbreekt aan herkenbare kenmerken.

De naam “tuinfluiter” is wél best opvallend. Want dit vogeltje komt niet of nauwelijks voor in parken en tuinen maar houdt zich verstopt in dicht struikgewas.
Wederom een opvallend onopvallende vijverbezoeker dus.
Kwam dit jaar een halve maand eerder aan dan in 2021.

Ook genoemd werd de matkop. In de gauwigheid moeilijk te onderscheiden van zwartkop en glanskop; wordt wel opgenomen in de lijst van waarnemingen, ondanks het twijfelgehalte.

Leuk

 We zien hier ook heel leuke dingen – leuk voor de kijker dat is, niet altijd even leuk voor het beestje. Een vogel die een kikkervisje uit de vijver vangt… mjammmie.
Een haft die aan het eind van zijn moeizame uitsluiperij van de halm wordt geplukt. Weer mjammie.
Eten en gegeten worden… dat is de natuur.

Maar ook heel leuk zijn de vele jongen die door hun ouders hierheen worden gebracht. Vijf jonge koolmeesjes op een rij. Jonge roodborstjes, merels en lijsters.
Er werden zelfs drie jonge spijzen gemeld. Maar dat waren vast geen bbq-vogeltjes, maar sijsjes.

Uiteindelijk zal het jonge grut nest & vijver moeten verlaten. Anders wordt het hier véél te druk. Dat zagen we al met het overschot aan merels, die constant aan het bakkeleien waren. (En binnenkort weer nieuwe jonge merels-van-hiernaast?)

Bedankt!

Onze verwerker van de waarnemingen bedankt iedereen die voor andere opmerkingen dan waarnemingen het # gebruikt. Dit scheelt meer dan de helft van het uitzoekwerk!

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Vijver Alle Beleef de Lente blogs