Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Toon alle blogs & vlogs

Vroege Vogels en eieren achter de schermen

Saskia Wijte | zaterdag 13 mei 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 974x

Morgen, zondag 14 mei, besteedt Vroege Vogels een item aan de gierzwaluwen. Ook zijn inmiddels de eerste eieren bij de gierzwaluwen in beeld, maar waar?
Het eerste ei in nestkast 9 bij Jochem thuis

Gierzwaluwen in Vroege Vogels

Morgenochtend komen 'onze' gierzwaluwen aan bod in de radio-uitzending van Vroege Vogels. Zo rondom 9.00 komt de voorzitter van Vereniging Gierzwaluw Bescherming Nederland aan het woord, en uiteraard komen ook de gierzwaluwen van Beleef de Lente aan bod. Meer informatie over de uitzending via deze link.

Nog steeds wachten op het eerste ei

De afgelopen week zagen we al een paar keer ons paartje herenigd in de kast. De grote vraag is nu: Wanneer komen de eieren? Of nog beter: Wanneer komt dat allereerste ei? Gemiddeld leggen gierzwaluwen zo rond 20 mei hun eerste ei. Wil je raden wanneer ons paartje hun eerste ei legt? Kijk dan even op het vorige blog van Astrid en win een rondleiding bij de locatie van de gierzwaluwcamera's van Beleef de Lente! Vooralsnog wachten we nog in spanning af tot het eerste ei in beeld komt.

Of niet?

Of hoeven we niet zo lang meer te wachten? Want stiekem hebben we toch al een eerste ei in beeld! Jochem Kühnen gaf in eerdere blogs al een inkijkje in de vele kasten die hij aan zijn huis heeft hangen. Achter de schermen appt team Gierzwaluw van Beleef de Lente druk over en weer. Rond half elf vanmorgen stuurde Jochem " Ik ben benieuwd... Paartje van kast 9 blijft ongebruikelijk lang binnen... Eerste eitje..? ". Een uur later was het zover, het eerste ei!  (kijk op zijn site voor live beelden)

Genoeg om voor nu even op te teren, maar ondertussen wachten we uiteraard in spanning op het eerste ei in de Oranjekerk. 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Gierzwaluw Alle Beleef de Lente blogs