Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Afscheid

Engbert BDL | vrijdag 26 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 129x

Afscheid nemen valt altijd zwaar, vooral als je er vanuit kan gaan dat het wel eens definitief kan zijn. Mogelijk dat een van de jongen van dit jaar een vrouwtje is, dan kan het zijn dat deze ergens in de komende jaren in een andere nestkast kan worden teruggezien.

Weerzien

Van de mannelijke exemplaren krijgen we veelal alleen terugmeldingen als ze dood zijn (helaas). Echter bij de voorjaarscontrole (half februari) kom ik gelukkig ook nog wel eens mannen tegen. Maar laten we het positief afsluiten, we gunnen deze nieuwe bosbewoners een zeer uitdagende en voorspoedige toekomst met in de komende jaren de zorg van hopelijk zijn of haar kroost. Dat kan volgend jaar al zijn, want uilen zijn immers in hun tweede levensjaar al geslachtsrijp. Maar of ze dan al ervaren zijn moeten we maar afwachten. Zolang er met de beide ouders niets bijzonders gebeurt, zullen we een van de jongen zeker niet in deze kast terugzien, maar je weet het nooit.

Onderzoek

Naast het bekijken van de beelden is er ook veel geschreven over hetgeen men zag en hoorde. Dit gebeurde dan veelal in de chat en Renée zal hier nog een blog over schrijven. Van Jan verwachten we nog enige foto’s om het seizoen met een goed gevoel af te kunnen sluiten.

Dus blijf nog dagelijks even op deze site kijken om te zien of en hoe de kuikens het er af brengen. Tevens zal het team nog enige blogs verzorgen en mededelen wanneer deze definitief gaat sluiten.

Met bosuilengroet Engbert

Tot ziens

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs