Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Toon alle blogs & vlogs

Het Nest (deel 2)

Leo Daanen, STORK | dinsdag 28 maart 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1050x

In mijn vorige blog Het Nest, heb ik uitgelegd waarom wij het nest telkens schoonmaken. Vandaag wil ik hier nog even op terug komen.

Screenshots.

26 januari 2017 hebben we het nest schoongemaakt, in overleg met de Gemeente Gennep. Zoals ik al zei in mijn vorige blog en je op de foto kan zien, lopen hier gewoon mensen onderdoor. Toen wij volop bezig waren met het nest schoonmaken, hebben anderen mij bespied vanaf de webcam, stiekemerds haha.

Zo heeft een vaste kijker Nantlle en mijn vrouwtje Diny ook screenshots van de werkzaamheden gemaakt. Nella, die aardige clipmaakster van BdL, heeft er ook meerdere van gemaakt. En Nella heeft deze mooi achter elkaar gezet, zodat je een soort van (foto) filmpje krijgt. Mihari heeft met mijn camera hier een mooie reportage van gemaakt.

Dank nogmaals hiervoor allemaal.

Winter

Het nest schoonmaken doen we altijd in het najaar of in het voorjaar daarop. Dit jaar afspraak met Gemeente en hoogwerker gemaakt op 26 januari 2017. Maar ja, weet je van tevoren dat het dan vriest ? Ja vriezen doet het wel vaker in de winter hé ;-)

Een groot voordeel is, dat het geen modderpoel (zie foto vorige blog Het Nest) is. Maar een groot nadeel is, dat het stijf en echt stijf bevroren is en daar hadden we niet aan gedacht. Dus was het nu niet harken, maar hakken en breken om de koeken en rand los te krijgen. Om jullie een idee te geven, wat betreft deze werkzaamheden op 20 meter hoogte, is hier dan het filmpje. 

Nella nog super bedankt voor de mooie clip die je ervan gemaakt hebt. Ook Nantlle en Diny bedankt voor de mooie screenshots.

Mijn zus Maria en zwager Richard mag ik zeker niet vergeten, zij hebben het nieuwe nest gevlochten.

Toppers die twee hoor, petje af.

 

Groetjes, Leo

Videoclip, met dank aan Nella. Wat moeten we toch zonder die Nella ?


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs