Heeft u een vraag over een van de Beleef de Lente vogelsoorten, die hier niet
beantwoord wordt? Stel hem op de webpagina van die soort (naast het live beeld).
Waarschijnlijk eten ze de luisvliegen niet op omdat ze zijn ingesteld op het vangen van prooien uit de lucht. Andere insecten uit de nestruimte pakken ze ook niet. Ze happen soms wel naar de luisvliegen en andere irritante beestjes, al dan niet tijdens het vliegen.
Het valt niet op, maar de Gierzwaluw heeft een lange nek. Al vliegend kan een Gierzwaluw bijvoorbeeld met de snavel de veren op de rug bereiken om die te poetsen. Ook de poten zijn langer dan je zo zou zeggen en kunnen veel plekjes bereiken. Soms is er wat duikelen voor nodig, maar al het lukt ze wel al vliegend dat gestroomlijnde verenpak in topconditie te houden!
Het verschil tussen man en vrouw is niet te zien bij de Gierzwaluw. Door goed observeren is er mogelijk verschil te ontdekken, blijf ze de komende tijd in de gaten houden!
De Gierzwaluwen komen vanaf half april met duizenden tegelijk vanuit Afrika naar Europa om zich voort te planten. Ze zijn niet zeldzaam, maar slechts korte tijd in de Europese landen aanwezig. Na zo'n drie maanden beginnen ze weer aan de tocht terug naar Afrika. De Gierzwaluw is een beschermde soort.