Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Vliegende volwassen zeearend (Foto: Rianca Vos)

Door Rianca Vos

Zelf eten

Rianca Vos | maandag 29 mei 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 154x

De jonge zeearenden worden steeds zelfstandiger. Tenminste, pa en ma vinden dat ze zelfstandiger mogen worden. De prooien zullen niet meer voor ze worden verscheurd. Maar hoe doe je dat?

Geen voorgekauwd prakje

In de clip echt zelf doen van Jan Dagevos is te zien dat pa een vis brengt en dan weer terugvliegt. Maar wat dan? De jonge zeearenden weten het nog heel goed, en proberen de prooi te verscheuren. Ze proberen verschillende technieken, zoals één poot op de prooi en dan proberen te verscheuren of het samen te doen, maar dat gaat nog niet zo makkelijk als pa en ma het doen lijken.

En hoe erna

Zo langzamerhand is het steeds minder luieren en steeds meer zelf doen. Naast de vleugeloefeningen die steeds meer gedaan worden, mogen ze nu dus ook zelf de prooi in stukken scheuren. Het zal alleen nog wel even duren voordat ze zelf hun prooi kunnen vangen. Nadat ze goed hebben geleerd zelf de prooi te verorberen zal het moment komen dat ze de prooien zelf moeten vangen. Pa en ma zullen dan met steeds minder prooi aankomen om de jongen aan te moedigen om zelf op jacht te gaan.  Dan zullen ze moeten leren zelf prooi te vangen. Het zal daarna nog wel een maand duren nadat ze uitgevlogen zijn om helemaal voor zichzelf te zorgen.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Zeearend Alle Beleef de Lente blogs