Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Wispelturige vogels

Rianne Pickert | vrijdag 19 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 88x

Elke dag is het inmiddels een komen en gaan van de GCG, oftewel de grote Canadese ganzen. In de tussentijd eet de boommarter zijn buikje vol en houdt het nest mooi gereed voor de visarenden. Maar, is 7TG nou in de mast gaan zitten?!

Nieuw nest van de visarenden

In de Sliedrechtse Biesbosch is in 2 weken (!) een nieuw nest in de mast gestampt. Hier zaten eerst slechtvalken in, maar die hebben het veld geruimd. Dit is dus het tweede nest in een mast van visarenden in dit gebied. Welke vogels het precies betreffen is nog niet duidelijk, dus het zou kunnen dat 7TG na al die jaren zijn heil ergens anders is gaan zoeken. Ook is bekend dat er een ander nest uit een boom is gewaaid, dus dit zou een spoedverhuizing van dat koppel kunnen zijn. En toch komen er nog regelmatig visarenden langs het nest met de camera. Gisteren nog kwam S2 even langs, een andere man die schijnbaar ook sinds vorig jaar zonder partner is. Volgt u het nog? Alle opties liggen in ieder geval nog steeds open.

Ganzenbord

De vogels die nu toch wel echt het meeste op het nest zitten blijven de ganzen. Zoals te zien is in het mooie clipje ganzenbord is het een komen en gaan van verschillende koppels die elkaar continue van het nest jagen. En dan beeld ik mij zo in dat de boommarter op de achtergrond al in zijn pootjes aan het wrijven is en over zijn buikje aait, want die kan genieten van een lopend buffet! Het zou zo maar zo kunnen zijn dat dit de rest van het seizoen zo doorgaat. In ieder geval hebben de kleine boommartertjes dan een hele goede start, en dat is ook wat waard.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Visarend Alle Beleef de Lente blogs