Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Volle zaal

Sienna Obdeijn | vrijdag 24 maart 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 193x

Het kuiken is nu bijna twee weken oud en groeit als kool. Hoewel hij soms nog wat klungelt met het eten van zijn prooien, lijkt hij geen last te hebben van plankenkoorts.

Theater Bosuil

De rollen leken duidelijk verdeeld dit seizoen. De hoofdrollen zijn voor meneer en mevrouw Bosuil. Op 9 februari kwam daar de hoofdrol voor het ei bij, die later in zijn rol groeide als het kuiken. Een leuk stel met een klein gezinnetje in het bos van Jan. Echter waren er deze week een aantal nieuwe spelers die ook een rol in dit stuk willen opeisen.

Figuranten

Het leek er op dat meneer Bosuil buiten de kast een date had met een andere uil. Als afleiding bracht hij mevrouw Bosuil eerst een verse muis en vervolgens nam hij een voorraadmuis uit de kast mee naar buiten. Samen met zijn date gaat hij er vandoor. Schuldbewust neemt meneer Bosuil even later weer een muis mee naar binnen. Een dag later komt de date kijken of meneer Bosuil weer wat uit de voorraadkast meeneemt voor hun afspraakje. Hij is niet thuis en mevrouw Bosuil wijst de date duidelijk de deur.

En dan was daar gisteravond weer een marter. Hij had zich al eerder een bij rol toegewezen, maar lijkt toch op zoek naar meer bekendheid. Hij kijkt rustig rond of hij een ingang naar het podium kan vinden, maar dat lijkt nog wat lastig op alle dunne takken. Mevrouw Bosuil is het daar duidelijk niet mee eens en jaagt hem de stuipen op het lijf. Dit is haar toneel en zij speelt de hoofdrol.

Ondanks dat mevrouw Bosuil veel bezig lijkt te zijn met het bewaken van haar huis en jong, lijkt het kuiken het prima te vergaan. Voor nu genieten we van het stuk wat zich afspeelt in de kast, want voor we het weten zal 'ons' kuiken zijn vleugels uitslaan. Hij trekt nu al een volle zaal, wie weet wat hem nog te wachten staat. 

Mevrouw Bosuil laat duidelijk merken dat zij de hoofdrol heeft.

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs