Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

(Paas)eieren zoeken

Saskia Wijte | donderdag 14 april 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 283x

Er is gepaard, gepaard en nog eens gepaard. Volgens de berekeningen kunnen we ergens tussen 9 en 19 april een eerste ei verwachten. En laat het komend weekend nou net Pasen zijn, is dat even mooi getimed!
20 paringen in een paar uur tijd. Ze laten er geen gras over groeien.

Gelukkig! Ons koppel van vorig jaar heeft ook dit jaar het nest weer weten te vinden, en ze lijken vastberaden om hun seizoen van 2021 te evenaren. Inmiddels is er gepaard alsof het een lieve lust is. Laat de eieren dus maar volgen!

Hoge bomen..

vangen veel wind. En hoe! Op 7 april waaide het flink. Zowel onze camera als de nestboom schudden flink heen en weer, dat is in deze clip goed te zien. Ik heb boottochten gemaakt waar ik minder zeeziek van werd, zullen we maar zeggen. Gelukkig ging de wind weer liggen, evenals de boom aan de overkant van het water. Onze nestboom heeft de wind gelukkig goed doorstaan en het nest pronkt er nog mooi bovenop.

Two is a company, three is a crowd

Tussen het vele paren en het overleven van de storm door was er nog meer werk aan de winkel. Ons koppel heeft weliswaar het nest tezamen teruggevonden, ze zijn echter niet de enigen. Op de beelden zien we regelmatig concurrentie in beeld. Zitten man en vrouw net lekker samen op het nest, komt er een derde visarend langs. Vooralsnog weten ze het fort samen goed te bewaken, maar het blijft spannend hoe dit de rest van het seizoen zal lopen.

Paasei?

En daarnaast kunnen we nu elk moment een ei verwachten, als biologisch alles naar behoren werkt verder. Ergens tussen 9 en 19 april zou het dan moeten gaan gebeuren. Inmiddels schrijven we 14 april en zijn we al over de helft van de wachttijd. En dan is het dit weekend ook nog eens Pasen. Hoe leuk zou het zijn als we het eerste ei van de visarenden kunnen omdopen tot Paasei?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Visarend Alle Beleef de Lente blogs