Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Op de koffie bij K1 en K2

Bernice Goffin | maandag 27 juli 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 727x

K1 en K2 trekken elke dag velen honderden kijkers van over het hele land, soms zelfs daarbuiten. Maar vrijdag kregen ze bezoek op locatie. Als je in de avond goed op de hooibergcamera keek zag je op de achtergrond een object dat daar eerder niet stond…
Wat staat daar nou op de achtergrond?

Spionagepraktijken

Het mysterieuze object is een klein camouflagetentje. Dit weekend was ik op bezoek op Marks erf om met eigen ogen te zien hoe het de kuikens verging in de pas ontdekte buitenwereld. In de middag zagen we de kuikens al dutten op de kast (zie onderstaande foto), maar ik wilde ze ook graag in actie zien. En dus verhulden mijn vriend en ik ons in de avond in het camouflagetentje om de kuikens te observeren zonder dat ze ons doorhadden. En dat werkte: de kuikens keurden het nieuwe object op het erf geen blik waardig.

 

Uitsloven

Of zouden ze toch wél door hebben gehad dat er kijkers waren? De kuikens sloofden zich namelijk behoorlijk uit. Met name K1 sprong constant heen en weer tussen de kast en de hooiberg, alsof hij wilde zeggen ‘kijk mij nou, ik kan al vliegen!’. Hoewel, ‘vliegen’ is nog een groot woord: de vliegsprong tussen de hooiberg en de kast bedraagt slechts 1 á 2 meter. Nog niet echt in volle vlucht dus, maar het begin is er!

 

Kantje boord

Het uitsloven ging echter niet helemaal naar wens. Rond 10 voor 10 had K1 weer even genoeg gespeeld en wilde hij terug de kast in. Dat ging echter niet geheel volgens plan, zoals te zien is in het clipje van Ed. K1 schoof langs de kastrand naar beneden en hing toen even voor de kast. Je ziet hem bijna denken: ‘tja, wat nu? Toch maar mezelf de kast in laten vallen dan... OOOHH nee dit gaat niet volgens plan, help!!’. Na wat paniekerig fladderen sleepte K1 zichzelf toch de kast in. Nou ja, gelukkig wist hij niet dat zijn gênante actie bekeken werd door honderden mensen, waarvan er 2 stilletjes in het camouflagetentje zaten te gniffelen.

 

Notitie over het onderzoek

Dit wordt mijn laatste blog van Beleef de Lente 2020, dus ik zal voorlopig geen onderzoeksresultaten meer presenteren. Maar wees niet getreurd: we gaan achter de schermen hard aan het werk met de unieke onderzoeksgegevens die jullie hebben verzameld en maken hier een verslagje van. Even geduld: het onderzoeksproces duurt lang en het kan mogelijk een aantal maanden duren eerder we het verslagje kunnen publiceren. Maar wanneer het zover is, houden we jullie op de hoogte!

K1 (links) en K2 (rechts) dutten op de kast. Foto door Robert Benjamins.

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs