Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Om op te vreten

Claudia Leenders | vrijdag 13 mei 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 269x

Vier kleine pluizebolletjes op het beeldscherm. De kleine valkjes zijn nu een week oud en het gaat allemaal voorspoedig. Genoeg te eten, geen pesterijen én ze groeien als kool. Ze zijn al zo groot dat ze eigenlijk niet meer onder moeder torenvalk passen, maar stiekem wil ze dat nog niet toegeven.

In de vorige blog van Suzanne lazen we dat torenvalken de eerste paar dagen van hun leven enorm snel groeien. Als we de grafiek aanhouden wegen onze kuikens nu tussen de 100 en 150 gram. Ze zijn daarmee al een stuk groter dan vorige week en hebben daardoor meer ruimte nodig. Ondanks dat het wat krap wordt onder het warme verendek van moeders blijven ze zich eronder verschuilen. Soms gaat het mis en belandt er een buiten het nestkuiltje. Gelukkig was dat niet van lange duur. Bekijk het clipje van dit aandoenlijke ongelukje hier.

Ukkie

De eerste drie eieren kwamen redelijk snel achterelkaar uit. Nummer vier kwam iets later, toepasselijk op moederdag. Het vierde kuiken, Ukkie, is net wat kleiner en statistisch gezien heeft het laatste kuiken de kleinste overlevingskans. Maar ons ouderpaar let bij het voeden goed op dat alle kuikens voorzien zijn. Niemand wordt overgeslagen en het gaat er vredig aan toe.

Om op te vreten

Zo aandoenlijk om de vier kleine valkjes en ouders te volgen via de webcam. Pa is druk bezig met de muizenaanvoer. Ma zit nog graag op de kuikens. De voedermomentjes zijn prachtig om te zien. En de kuikens imiteren ook het gedrag van hun ouders. Ze poetsen zich af en toe al zelf. Meestal zitten ze nog als een hoopje witte donsveren tegen elkaar aan gedrukt maar ze worden met de dag zelfstandiger. Het zal niet lang meer duren voordat ze de rest van de nestkast gaan ontdekken. Genieten voor de kijkers!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Torenvalk Alle Beleef de Lente blogs