Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Mam wat eten we?

Sienna Obdeijn | donderdag 30 mei 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 955x

Nadat dinsdagochtend bleek dat het jongste kuiken niet meer leefde, bleek diezelfde dag dat het één-na-jongste kuiken ook niet sterk genoeg was.
Foto: André Eijkenaar

Met z'n vijven

Kuuk zes bleek ook verzwakt en is dinsdagavond, 19 dagen nadat hij uit het ei kroop, ook overleden. Nu zijn de uilskuikens nog met z'n vijven over. Kuuk vijf is nog erg klein vergeleken met zijn oudere broers en zussen, maar laat zich zeker niet op z'n kop zitten. Afgelopen nacht heeft hij zelfs twee complete prooien naar binnen gewerkt. (Mooi te zien in het filmpje van Ed.


Hongerige bekkies 

Inmiddels lijkt de voorraad prooien in de kast bijna op te zijn. De oudsten eten nu immers hele prooien en dan gaat het voer er hard doorheen. Tijd voor pap en mam om veel prooi te vangen, want de hongerige bekkies moeten wel gevoerd worden natuurlijk. In het onderzoek wordt er van iedere nacht bijgehouden hoeveel prooien er worden binnengebracht door de ouders. Afgelopen nacht waren dat er 15. De prooien die voornamelijk worden binnengebracht, door de ouders, zijn muizen. Niet zo gek natuurlijk, want muizen vormen dan ook 98% van het dieet van de kerkuil. De veldmuis is daarbij één van de belangrijkste prooidieren. 
 

Flink gefladder

De oudere kuikens komen er langzaamaan achter dat ze toch wel erg grote vleugels krijgen. Bij het oudste kuiken zijn zelfs al duidelijk veren te zien. Ze beginnen steeds meer op hun ouders te lijken. Hier en daar wordt ook al flink wat gefladderd. Echter zal het nog een tijd duren voor zij vliegvlug zijn. Ongeveer zestig dagen nadat de kuikens uit het ei zijn gekomen, zijn ze vliegvlug. Ze zullen dan langzaamaan steeds zelfstandiger worden. Tot die tijd kunnen we nog volop genieten van hun gestuntel en gefladder.  


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs