Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Lege nest syndroom

Claudia Leenders | maandag 13 juni 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 258x

Al vijf dagen zwerft de oudste kuuk in de wijde wereld rond. De andere iets korter, maar ze hebben genoeg tijd gehad om te ontdekken wat er nou buiten die kast allemaal te beleven valt. En wij hoeven ons daarover geen zorgen te maken, ze komen nog regelmatig terug naar huis!

Even hielden we ons hart vast. De eerste nestverlaters kwamen niet snel terug en op sommige momenten was de kast wel erg leeg. Was het nu al voorbij? Lijden we aan het lege nest syndroom en moeten we nu echt afscheid nemen van onze favoriete torenvalken? Dat hebben ze vast gemerkt, want ze kwamen terug!

Oost west thuis best

Hoe prachtig de omgeving van de watertoren ook is, thuis blijft altijd een speciaal plekje. En dat geldt gelukkig ook voor onze kuuks. Ze vliegen af en aan. Even grabbelen in de koelkast, lekker van de avondzon genieten en een tukkie doen. Een stofbad op z'n tijd is ook wel fijn. En af en toe slapen ze ook in de kast. Op deze manier kunnen wij kijkers langzaam wennen aan het idee dat we spoedig afscheid moeten nemen. Toch wel aardig van die valken, dat ze aan ons denken.

Tot het zover is

Om je toch alvast voor te bereiden op dat moeilijke afscheid hebben we goed nieuws. Torenvalken kun je namelijk ook heel goed in het wild spotten. We zien ze regelmatig langs de snelweg in de lucht hangen. Maar met een beetje geluk kan je ze ook op andere plekken spotten. Hoe je dit het beste aanpakt lees je in de blog van Linda, de onzichtbare torenvalk. Daar lees je waar je op moet letten en welke sporen torenvalken achterlaten. 

Voor nu is het nog even genieten. Wegsmelten bij de beelden van deze aandoenlijke kuukjes. En vooral bij ukkie, die nog geen afstand heeft genomen van de paar donsveertjes in zijn verenpak.

1e foto: Vincent van Zalinge

Knus in de kast

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Torenvalk Alle Beleef de Lente blogs