Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Foto mereljong: Adri de Groot, Vogeldagboek.nl / Foto merelman: Roel Bruinsma

Door Lilian Roosenboom

Komma, geen punt

Lilian Roosenboom | maandag 5 juni 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 151x

Door de eigen, maar ongetwijfeld wijze keuze van ons merelpaar om in de dichtstbijzijnde heg te gaan broeden, is er onverwacht een abrupt einde gekomen aan hun acteerprestaties. De webcam is afgelopen vrijdagochtend ‘on hold’* gezet.

Verwend

Maar wat hebben we weer kunnen genieten van mooie beelden dit (te) korte seizoen. Door onze clipmaker Joanne prachtig samengevat. Van de kordate tot klunzige nestbouw door vrouwmerel tot de liefdevolle verzorging van manmerel en alles daar tussenin. Met als hoogtepunt natuurlijk het uitvliegen van het jonge grut!

Komma, geen punt

Maar, als alles bij hun tweede broedsel voorspoedig verloopt, komt er misschien nog een derde legsel na eind juni*. Moet het merelpaar dan wel weer kiezen voor het nest op de schedel natuurlijk, anders is het niet te volgen. Wij, als team Merel houden daarom vanuit de coulissen* het nest nog in de gaten. Bij nieuwe ontwikkelingen laten we het weten.

Bedankt!

Rest mij voor nu iedereen te bedanken. We hadden het merelverhaal niet kunnen laten zien zonder de inspanningen van collega bloggers, Ankie en Linda en onze clipmaker Joanne. 

En wat hadden we moeten doen zonder onze twee moderatoren, Mod 12 en Mod 3? Ze waren niet altijd op de voorgrond aanwezig, maar heel belangrijk voor ons om alles in goede banen te leiden.

Last but not least willen we natuurlijk ook u bedanken als trouwe kijker en voor alle positieve reacties op onze filmpjes en blogs! Zonder kijkers geen Beleef de Lente! 

Rest mij nog u een mooi vervolg te wensen van dit broedseizoen voor de Beleef de Lente camera’s of natuurlijk buiten de deur. En als u het werk van de Vogelbescherming financieel wilt steunen, kunt u altijd 'n Tikkie geven!

Heel erg bedankt iedereen en wie weet tot het volgende jaar!

 

*On hold zetten: iets op een laag pitje zetten.
*Coulissen: deel van een toneeldecor, de zijkant van het toneel   onzichtbaar voor toeschouwers.

Tekening: Siegfried Woldhek, 1977

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs