Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Klokkenspeler Leo

Leo Daanen, STORK | dinsdag 21 mei 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1006x

Eventjes tussen alle toeters en bellen, je als een kind in een speelgoedwinkel voelen.
Foto: Header foto en beide foto's hierboven zijn aangeleverd door Kroeskarper, thanks KK ;-)

Het nest schoonmaken   

In een vorige blog “takken sjouwen” heb ik het uitgebreid gehad over het nest schoonmaken, incl. filmpje van Jan-Willem. Maar het blijft dan niet bij het nest schoonmaken, want jullie hebben ook graag een helder beeld toch !! Om bij de webcam te komen, moet je A: geen hoogtevrees hebben en B: de nodige smalle trapjes op en je door super smalle luikjes wurmen. En ja "Wurmen" dat klinkt erg toepasselijk bij de ooievaars ;-) maar je moet zeer zeker geen vol postuur hebben, want dan kun je ook gelijk de brandweer bellen om je eruit te laten trekken.

 

Bimbam, bimbam

En heb je deze trapjes en smalle luikjes overwonnen, dan kom je bij het carillon terecht, zie foto boven. En ja mensen, dan kan ik het niet laten hé, dan MOET ik gewoon effe aan een paar klepels trekken. Bimbam, bimbam klinkt het dan beneden en dan zie je de mensen naar boven kijken. Hé is dat carillon van slag af of wat hoor ik toch, hahaha. Ja en dan moet ik opletten dat ik het niet in mijn broek doe van het lachen daarboven. Dan nog snel aan 1 klepeltje trekken en je ziet ze weer kijken ;-) geweldig dit, als een kind in een speelgoedwinkel haha.

 

Weer wurmen !

Ja en dan ben ik bij het carillon en dan moet ik op de stangen van de klokken gaan staan en in het plafond erboven wéér door zo’n luikje. En deze is nog smaller dan de andere, dus weer even “wurmen” en dan kom ik in de koepeltoren terecht Poepoe, ik ben er. Eerst even wat zweet van mijn bolletje poetsen, zei ik ik ben er, nee ik ben er nog helemaal niet.

 

Even zemen

In de mooie bolle koepeltoren zit nog een luik, met dik lood bekleed en is loeizwaar. Deze even, nou ja even want je kan er moeilijk bij, eruit wippen en dan is het Kiekeboe en ik krijg eindelijk heerlijke frisse lucht (zie foto hierboven). Dan even de bolle lenskap van de webcam zemen, de IR lamp en de richtmicrofoon schoonmaken en klaar is Kees, euhhh Leo. Gefikst dus, maar ja nu moet ik ook nog dezelfde weg terug wurmen, Pfffff

Maar wel een prachtig mooi uitzicht daarboven, dat dan weer wel. En we doen het allemaal voor jullie lieve mensen, kijk eens wat een mooi uitzicht en alles schoon, dus heel veel kijkplezier.

P.s. Jan-willem is ook mee geweest, maar zag er halverwege vanaf, niet omdat hij te stevig is, nee absoluut niet. Maar zijn knietjes begonnen wat te beven en te wieberen haha. 

Met dank aan Kroeskarper voor zijn leuke foto's (zie vermelding).

Groetjes,  Leo     Houdoe.

Foto Leo: gemaakt tijdens de webcam schoonmaken, hier zie je helemaal links ook de welbekende poel liggen.

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs