Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Jong geleerd............

Johan Arts | zaterdag 7 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 737x

In mijn vorige blog schreef ik over het onderzoek dat we bij deze prachtige vijver doen. Naarmate de lente begint en vordert wordt de bonte stoet aan vogels en andere dieren steeds groter.

Graag zou ik eens een beroep willen doen op ouders met kinderen. Ga eens lekker samen naar de beelden van deze vijver kijken en maak er een klein wedstrijdje van: wie herkent de meeste vogels die jullie zien?  We hebben een formulier opgesteld waarop alle vogels die je bij deze vijver ziet kunt noteren inclusief hun gedrag en bijzonderheden. Dit is voor elke liefhebber een leuke uitdaging en voor ons een manier om over het seizoen te kunnen zien wat er zich bij deze vijver afspeelt.

U zult er mogelijk verbaasd van opkijken hoeveel uw kind al weet van de verschillende soorten vogels en hun gedrag. De natuur in het algemeen, maar zeker de vogelwereld is een bijzonder kleurrijke en boeiende wereld.

Ga er lekker voor zitten en geniet van deze vijver, maar vooral ook van al het andere wat de Vogelbescherming te bieden heeft.

Onderstaand treffen jullie nog eens de link naar het onderzoek aan!

Onderzoek vijver

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Vijver Alle Beleef de Lente blogs