Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Foto Mark Hessels

Door Mary Mombarg
Kerkuilenwerkgroep Nederland

Het sluitstuk van 2021

Mary Mombarg, Kerkuilenwerkgroep Nederland | vrijdag 30 juli 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 500x

Hier is het dan! Het laatste blog van Beleef de Lente kerkuil 2021. Het zal net als alle andere jaren weer even wennen zijn voor iedereen, zowel vrijwilligers en kijkers van Beleef de Lente. Dat de camera’s op off- line gaan. En we het allemaal weer ervaren: het lege kast syndroom.
Foto André Eijkenaar

Hoe verder

Lees het blog van Mark en het blog van Ben. Uiteraard hoop ik dat de landelijke uilendag in oktober 2021 in Meppel doorgang kan vinden, ik ontmoet u daar graag houdt de website van de SKWN in de gaten.

Vooruitzien

Ik las dinsdag op Twitter dat ondanks het wisselende beeld hoe het de kerkuil landelijk vergaat, dat in Noord-Brabant al een kerkuil begonnen is aan het tweede legsel. Als het voedselaanbod goed is, kan er zelfs ook nog een derde legsel komen. Wij hebben kunnen zien dat in het Woold het vrouwtje niet in de rui is en het voedselaanbod goed is, wie weet starten ze met nog een vervolg legsel, wat zou het mooi zijn om te vernemen of het gaat gebeuren of niet volg Grenslicht.

Vogelbescherming Nederland

In dit laatste blog van mijn hand wil ik namens Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland Vogelbescherming bedanken voor de mooie beelden en alle tijd, energie en geld die ze hierin gestoken hebben. Ook een bedankje aan, Arjan, Louis en Ottolien die ons altijd met raad en daad hebben bijgestaan tijdens Beleef de Lente 2021. En ook een bedankje aan de technische mensen die zorgden voor het doorzetten van de beelden en het oplossen van problemen.

Kijkers en de Clubhuizers

Een blijk van waardering aan alle kijkers, die er ook voor zorgden dat iets dat wij niet zagen, wij later toch te zien of te horen kregen door middel van het aanleveren van tips, waardoor de clipmakers weer mooie beelden konden maken.

Onderzoek

En een grote blijk van waardering voor Annabel,  Birdie, Bosspitsmuis, Boswerk Lena 74, Oop, Tiktak, en Uiltje,  de sheetvullers die hun waarnemingen dagelijks noteerden waardoor chef sheetmaker Teckeltje, samen met Bernice, het weer mogelijk te maken om dit jaar wederom een breed opgezet onderzoek gedaan kon worden.

Team kerkuil

Dan rest mij nog om alle leden van ons geweldige kerkuilenteam te bedanken voor hun inzet, de fijne samenwerking, soms met een lach, soms met een traan, en vooral het zijn voor elkaar, zodat wij van het Kerkuilenseizoen 2021 een bijzonder seizoen konden maken:

Clipmakers:            Ed en Esther

Moderatie:              Moderator 17 en 33

Huisfotograaf:         André en Mark

Bloghouders:          Ben, Bernice, Mark en Mariska

Coördinatie sheets: Ann

Kasteigenaar:        Mark

Help een tikkie mee!

Foto André Eijkenaar

Kerkuilenwerkgroep Nederland

De stichting Kerkuilenwerkgroep heeft tot doel het ‘beschermen van de kerkuil’ door ‘het geven van voorlichting en educatie, door het plaatsen van nestkasten en het verzamelen en registreren van gegevens’. De stichting is een overkoepelende landelijke organisatie met ongeveer 1.000 vrijwilligers, die werkzaam zijn in 16 regio’s die landelijk ruim 10.000 kerkuilnestkasten beheren en controleren. Dankzij de inspanningen van deze vrijwilligers en de medewerking van boeren en burgers is de broedpopulatie van kerkuilen toegenomen van ongeveer 100 broedparen eind jaren ’70 tot 3.000 nu. Meer weten? Bezoek de website van Kerkuilenwerkgroep Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs