naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Lepelaar

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Jongste lepelaartje valt uit het nest   *   Zondag om 22:00 uur worden de webcams bij de koolmezen uitgezet   *   Alle acht koolmeesjes uit nest2 zijn uitgevlogen!   *   De jonge slechtvalkjes zijn geringd - het zijn drie vrouwtjes   *   Nestbouw huiszwaluw in volle gang!
Toon alle blogs & vlogs

Door Renée

Het eerste EI!!

Renée | dinsdag 20 maart 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 385x

Na weken van geroep heen en weer, gezelligheid in het grote bos, Man en Vrouw te zien op de tak en in de kast hebben ¨we¨ een EI!!!!!.
Ei in kleur (via Emil)

De eerste blik

Vrouw bosuil begon vanmorgen iets na zessen met persen. Een aantal minuten later lag het ei al onder haar en bleef ze even rustig uithijgen. Om 6:22u was ze bijgekomen van haar inspanningen en kwam ze een stukje overeind. Het ei rolde een beetje onder haar vandaan, ze bekeek het resultaat en legde het ei weer onder haar rokken. (zie clip 1e beleefdelente-ei). De eerste blik op een vers gelegd ei, wat blijft dat toch altijd weer een mooi moment!

Op naar nummer twee

Als het mannetje genoeg prooien blijft brengen en als ze het samen nog minstens een keer gezellig hebben in het grote bos, dan is de kans op een tweede ei groot.
Uit de gegevens van afgelopen jaren blijkt dat de interval tussen het leggen van de eieren gemiddeld 60 uur is. Als er inderdaad een tweede ei komt, dan kunnen we die dus ongeveer 22 maart aan het eind van de middag/begin van de avond verwachten.

Aftellen en afwachten dus maar!

Renée


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht