naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Zwarte stern

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online   *   Jonge STEENUIL gegrepen door bosuil?
Toon alle blogs & vlogs

Door Renée
BDL vrijwilliger

Het eerste EI!!

Renée | dinsdag 20 maart 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 264x

Na weken van geroep heen en weer, gezelligheid in het grote bos, Man en Vrouw te zien op de tak en in de kast hebben ¨we¨ een EI!!!!!.
Ei in kleur (via Emil)

De eerste blik

Vrouw bosuil begon vanmorgen iets na zessen met persen. Een aantal minuten later lag het ei al onder haar en bleef ze even rustig uithijgen. Om 6:22u was ze bijgekomen van haar inspanningen en kwam ze een stukje overeind. Het ei rolde een beetje onder haar vandaan, ze bekeek het resultaat en legde het ei weer onder haar rokken. (zie clip 1e beleefdelente-ei). De eerste blik op een vers gelegd ei, wat blijft dat toch altijd weer een mooi moment!

Op naar nummer twee

Als het mannetje genoeg prooien blijft brengen en als ze het samen nog minstens een keer gezellig hebben in het grote bos, dan is de kans op een tweede ei groot.
Uit de gegevens van afgelopen jaren blijkt dat de interval tussen het leggen van de eieren gemiddeld 60 uur is. Als er inderdaad een tweede ei komt, dan kunnen we die dus ongeveer 22 maart aan het eind van de middag/begin van de avond verwachten.

Aftellen en afwachten dus maar!

Renée


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht