Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Geef ze de vrijheid

Roelof Speelman, Oehoewerkgroep Nederland | woensdag 2 juni 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 577x

Te koop Europese Oehoe kuikens, geboren eind februari. Laatste weken met de hand gevoerd dus handtam. Nog 1 man; is zeer aanhankelijk zit al goed op de hand.
foto: Roelof Speelman

Zo maar een tekst uit een advertentie op marktplaats. Even zoeken leverde al gauw 9 verschillende advertenties op waar men jonge en volwassen Oehoes kan kopen. En jawel hoor allemaal met de juiste papieren, DNA en weet ik veel nog wat meer. Je mag bieden of de prijs is N.o.t.k. , maar voor iets meer dan €100,- kan je in het bezit komen van een Oehoe………….

Veroordeeld tot levenslang

NIET TE GELOVEN TOCH……….??????? Ja dat mag en kan allemaal in ons mooie landje. Roofvogels en uilen zijn gewoon te verhandelen. Opgesloten en gevangen gezet, net als een zware crimineel en veroordeeld tot levenslang! Die criminelen hebben het er zelf naar gemaakt en volgens onze wetten en regelgeving verdienen zij die straf. Maar een roofvogel of uil die niet geboren wordt in het wild heeft die keuze niet zelf gemaakt, maar krijgt daarvoor wel straf en juist daar schieten onze wetten en regelgeving nu te kort.

Moeten we ze dan allemaal maar los laten, helpen ontsnappen…………

Nee, uiteraard kan dat ook niet. Wat we wel met ons allen kunnen doen is proberen de wet en regelgeving aan te passen. De bestaande wetten met betrekking tot het houden en het verhandelen van roofvogels en uilen bieden op het gebied van dierenbescherming en dieren welzijn geen soelaas voor deze vogels. Ik heb al eerder een blog geschreven over in gevangenschap levende Oehoes klik hier op de link om naar dat blog te gaan en ook hoe wij als Oehoewerkgroep en Vogelbescherming hier tegen zijn. Klik hier voor de standpunten van OWN.

Leven in vrijheid.

Roofvogels en uilen zijn wilde dieren en horen thuis in de VRIJE natuur. Ze hebben het recht op een soort eigen bestaan in de vrije natuur. Waar ze hun natuurlijk gedrag kunnen tonen en hun eigen keuzes kunnen maken. Levenslang in een kooi opgesloten zitten is toch niet meer van deze tijd……!

Teken ook de petitie.

Een aantal beleef de lente vrijwilligers zijn daarom de volgende actie gestart.

Als er één ding duidelijk is, is het wel dat wij van roofvogels en uilen houden.

Eén van de dingen waar wij ons voor willen inzetten, is het recht van roofvogels en uilen op een vrij en soorteigen bestaan. Daarom zijn we een petitie gestart, die tot doel heeft dat er nieuwe wetten en regels komen die het houden en verhandelen van roofvogels en uilen en het organiseren van roofvogelshows te verbieden. Je kunt de petitie hier vinden: Vogels vrij


Oehoewerkgroep Nederland

De oehoewerkgroep is een vrijwilligersorganisatie die geheel afhankelijk is van donateurs. Misschien raakt u wel zo geboeid dat u de oehoe wilt helpen beschermen door donateur te worden. Bovendien blijft u dan op de hoogte van het wel en wee van de Oehoe en krijgt u het blad UILEN. Op de website van de Oehoewerkgroep Nederland vindt u ontzettend veel informatie over onze grootste uilensoort. Bezoek de website van Oehoewerkgroep Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Oehoe Alle Beleef de Lente blogs