Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

FC Uilenbal

Ronald van Harxen, STONE | vrijdag 12 juli 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 947x

Humor hebben ze ook, Anita en Christien uit het Brabantse Oisterwijk. Football Club Uilenbal hebben ze het elftal jonge steenuilen genoemd dat ze dit jaar in een van hun kasten aantroffen. Ik blogde er al een eens eerder over. Voor zover ik weet een wereld record. Kijk en geniet nu van de film.

Een heus elftal

Het begon met de bizare ontdekking van Anita en Christien dat in een van hun kasten 2 vrouwtjes 1 mannetje deelden en besloten hadden elk kinderen te krijgen. Vervolgens liep het een beetje uit de hand. Beide dames legden tegen elkaar op en toen de strijd gestreden was bleken er maar liefst 11 eieren in de kast te liggen. Ik stel me voor dat de heer des huizes spijt had als veren op zijn hoofd dat hij aan dit - op het eerste gezicht aantrekkelijk ogende - avontuur begonnen was. 11 koters en 2 dames van prooi voorzien zou als 13e werk van Herakles niet misstaan hebben. Het regelmatig schoonmaken van de nestkast riep bij Christien en Anita overigens associaties op van het 5e werk van deze held uit de Griekse mythologie: het uitmesten van de stal van Augias. Een van de jongen overleed helaas in de tweede week. Op zondag 26 mei werden de 10 overblijvende jongen geringd. Een gebeurtenis waar ik getuige van mocht zijn. Voor wie het gemist heeft: ik blogde erover op 3 mei: (Je gelooft je ogen niet.) en op 28 mei: (Elftal, zonder keeper).

FC Uilenbal - The movie

Meer ga ik er hier niet over zeggen. Eveline van Dijk van YOY-media heeft namelijk van het hele gebeuren een fantastische film gemaakt die in een korte en een lange versie (zeg maar de directors cut) gemaakt is en die op YouTube te bewonderen valt. Kijk en geniet van deze unieke gebeurtenis.


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek co├Ârdineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs