naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Huiszwaluw

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Voedertafel

Geen broedsel

Havik

Alle Beleef de Lente camera's gaan op 29 september definitief uit.   *   Helaas heeft nog een jong kerkuiltje het niet gered   *   Onraad bij de kerkuil   *   Schoon en fris   *   Drukte op de tak
Toon alle blogs & vlogs

Door Sharon Lexmond

Eten, slapen en groeien!

Sharon Lexmond | vrijdag 15 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 238x

Hoera! Zoals jullie allemaal natuurlijk al lang weten is ons Bosuilenkuiken uit het ei gekropen!

Na een urenlange workout in de ‘eiscape-room ‘ was het woensdagavond zo ver!  Uiteraard was ook ik 1 van die 2000 mensen die ‘live ‘zagen hoe het uilskuiken op 't punt stond om geboren te worden en kon een paar uur later deze mooie screenshot maken!

'Kuikenwarmschuddelen'

Mevrouw Bosuil zit nu al meer dan 70 uur onafgebroken op het kuiken. 70 lange uren zonder de vleugels te strekken of te ontlasten. Haar verbranding staat op een laag pitje, ze eet weinig tot niets en heeft dus ook weinig om te ‘lozen ‘. Tóch zal het niet lang meer duren voordat ze haar kuiken héééél eventjes zal moeten verlaten. En dan kunnen wij Kuuk nóg beter bewonderen!

Ontwikkeling eerste week

Kuuk kan zichzelf nog niet warm houden en daarom is het van groot belang dat mevrouw Bosuil dit voor hem doet. Zoals Bernice eerder al schreef, heeft ons kuuk geen broertjes of zusjes om tegenaan te kruipen dus zal ma noodgedwongen langer in de kast moeten blijven dan wanneer er wél andere kuikens zouden zijn. Vanaf dag 5 à 6 zal Kuuk zichzelf beginnen te poetsen om zich schoon te houden. Nu kan hij dat nog niet en daarom doet zijn mama dit voor hem. Het 'knuffelen' zoals we graag zeggen :) De oogjes zullen voorlopig nog dicht blijven en wat nu vooral van belang is, is dat ons Kuuk eet, slaapt en groeit.

Dat het maar een grote, knappe bosuil mag worden!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht