Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

En het groeit door

Anjo Schouten | woensdag 15 mei 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 100x

Mensen die een paar dagen niet bij de steenuilen kijken zijn dan echt van "wat zijn ze gegroeid"! In mijn geheugen bleven ze ook langer klein en wit, helemaal mis dus. Op 1 mei uit het ei gekropen, nu al eten via het loket aanpakken. En de hangjongeren uithangen!

Een paar dagen geleden

Toen zaten ze nog braaf bij hun moeder, en zoet op een rijtje te wachten.  En nu? Alsof ze als een stel drinkebroers de kroeg in zijn geweest en net aan nog het huis bereikten om vervolgens om te storten. Met warm weer hakt de alcohol er wel in 😊 Maar serieus, de warmte en een vol buikje met meikevers geeft ook dit effect. Wat nu opvalt, er ligt weinig meer op voorraad. Ik las ook niet over enorme muizen, wel een paar spitsmuisjes.En die staan niet echt in de top 10 van geliefde prooien. Spitsjes
Erg leuk dat Geert er de extra informatie bijschreef. Ik zeg u, ga eens op een verveelde regenachtige dag lekker met Google helemaal dol worden over de verwanten van spitsmuizen. Het is een ware ontdekkingsreis!

De prooien

Er komt weinig groots, maar wat werken man en vrouw zich te pletter. Zondag, kort na middernacht kwam vrouw aanzetten met regenwormen. Er zal ergens zijn gesproeid, ze zag er niet meer uit. Klauwtjes zwart van de modder. Maar ze hield de wormen wel in bedwang. Dat is best een hele klus met dat gewriemel. En soms loopt het anders. Wat gebeurt er?
Ik dacht daarna in een rupsenrace terecht te komen, tot de zon opkwam, jippie, nog meer meikevers.
De ouders zijn er echt druk mee.

Het ringen

We gaan het beleven, of niet. In de chat lees ik geregeld dat Pet en Snor zo ongeveer de hele boom moeten beladderen. Waarom niet dit of dat en zo staan de beste stuurlui aan wal. Of in dit geval, gewoon op de grond. Ik zou zeggen, Tom Poes, verzin een list.

 

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs