naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Lepelaar

Live

Koolmees

Live

Bosuil

Live

Zeearend

Live

Torenvalk

Live

Kauw

Live

Merel

Eerste ei bij de steenuilen!   *   Gaat de nijlgans broeden in het arendsnest?   *   Eerste ei bij de torenvalk!   *   Vijfde ei bij de ooievaars!   *   Vierde ei bij de merel!
Toon alle blogs & vlogs

Door Johan Arts

En dan even serieus.....

Johan Arts | donderdag 26 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 29x

Ik zat enige tijd geleden aan de oever van een mooie vijver. Ik hoorde allerlei vogels, kikkers en andere dieren. Vervolgens zag ik een leeg colablikje voorbijdrijven...….. Deze blog zal even van een iets serieuzere toon zijn dan je van mij gewend bent.

We genieten allemaal van de schoonheid van de natuur, of we nou 8 of 80 zijn. Tijdens een dagje vissen of tijdens een vaartochtje op het water is vaak de drang groot om dat ene blikje of de inhoud van die volle asbak in het water te kiepen. Of de sportvissers, die kapotte lijn - al dan niet met haak en lood - laten slingeren. Veel materialen (plastic, metaal enzovoorts) zijn niet afbreekbaar door de natuur of laten tijdens het vergaan weer andere, voor het milieu schadelijke stoffen achter. Als je weleens een eend hebt gered die helemaal verstrikt zat in vissnoer, dan weet je precies wat ik bedoel.

Laten wij, natuur- en vogelliefhebbers, samen het volgende afspreken: vanaf nu laten we NIETS meer slingeren bij, aan of in het water en gooien we alles netjes in de afvalbak, waar de eerste bak zich ook maar mag bevinden! Als wij nu goed zijn en blijven  voor de natuur, dan is de natuur nog generaties lang goed voor ons en kunnen we levenslang genieten van onder andere onze gevederde vrienden!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Vijver Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht