Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Pimpelmees

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Vijver

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Bosuil

Geen broedsel

Gekraagde roodstaart

Toon alle blogs & vlogs

En dan even serieus.....

Johan Arts | donderdag 26 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 620x

Ik zat enige tijd geleden aan de oever van een mooie vijver. Ik hoorde allerlei vogels, kikkers en andere dieren. Vervolgens zag ik een leeg colablikje voorbijdrijven...….. Deze blog zal even van een iets serieuzere toon zijn dan je van mij gewend bent.

We genieten allemaal van de schoonheid van de natuur, of we nou 8 of 80 zijn. Tijdens een dagje vissen of tijdens een vaartochtje op het water is vaak de drang groot om dat ene blikje of de inhoud van die volle asbak in het water te kiepen. Of de sportvissers, die kapotte lijn - al dan niet met haak en lood - laten slingeren. Veel materialen (plastic, metaal enzovoorts) zijn niet afbreekbaar door de natuur of laten tijdens het vergaan weer andere, voor het milieu schadelijke stoffen achter. Als je weleens een eend hebt gered die helemaal verstrikt zat in vissnoer, dan weet je precies wat ik bedoel.

Laten wij, natuur- en vogelliefhebbers, samen het volgende afspreken: vanaf nu laten we NIETS meer slingeren bij, aan of in het water en gooien we alles netjes in de afvalbak, waar de eerste bak zich ook maar mag bevinden! Als wij nu goed zijn en blijven  voor de natuur, dan is de natuur nog generaties lang goed voor ons en kunnen we levenslang genieten van onder andere onze gevederde vrienden!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Vijver Alle Beleef de Lente blogs