Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Eerste stap buiten!

Margot de Kam | donderdag 27 mei 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 490x

Donderdag 27 mei, met 35 dagen oud is HSK op het rooster gestapt. Update: Zaterdag 29 mei stond HSV, 35 dagen oud, ook even met beide poten op het rooster. HSK, de oudste, heeft over de betonnen ring gelopen. Zondag 30 mei : Beiden spelen op de ring.

Takkelingen

Zo noemt men roofvogeljongen die het nest uitstappen. De ‘tak’ hier is de betonnen ring waar de kast op staat. De jongen gaan daar hun vliegspieren trainen. Zie blog : Een stelletje bodybuilders.

 

Van rooster naar ring

De jonge slechtvalken vliegen hier niet meteen uit, als ze de nestkast uit stappen. De stap over de drempel is al groot. HSK stond alleen even op het rooster. Het rooster loopt door langs de kast. Van daar kunnen ze op de betonnen ring stappen.

 

Vliegoefeningen

Hun verenpak is bijna af. De hand- en staartpennen hebben nog enkele dagen nodig . Naar verwachting zullen ze eerst spelend gaan oefenen met vleugelslagen en vliegsprongetjes. En ze zullen teruggaan naar de kast. Het kan dat ze per ongeluk in het spel ‘wegvliegen’-of zoals vorig jaar met EXP : zie filmpje: Per ongeluk

Als ze eerder gaan, geen nood, ze kunnen fladderen. Het is veilig bij de Morteltoren. Ze komen meestal op een lagere ring terecht of heel soms op de grond.

De ouders houden alles precies in de gaten. De jongen worden gevoerd waar ze zijn.

Meestal is het verenkleed vliegklaar rond de 40e tot 42e dag. Dan zijn de vliegpennen uitgegroeid.

 

Ze blijven bij de toren

Als de jonge slechtvalken straks hun eerste vlucht gaan maken, zijn het echt beginners. Ze moeten weken leren vliegen voor ze zo goed zijn dat ze kunnen leren jagen. Ze zullen tot ver in de zomer bij de ouders en bij de toren blijven.

Ze zijn dus niet uit ons beeld, voorlopig! En de cams kunnen ze op veel plekken volgen.

en meteen terug

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs