Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Een nieuwe lente

Roos Tol | zondag 28 februari 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 722x

Het was even wennen, na 31 juli 2020. Webcams uit, clubhuizen (chats) gesloten. Vogels niet gevlogen maar voor ons niet meer te volgen. Dus blij dat ik hier weer ben en fijn dat u er ook (weer) bent! Nu de vogels nog.

2020 was een fantastisch seizoen met letterlijke en figuurlijke hoogte- en dieptepunten. Misschien hebt u tijdens de wintermaanden nog eens wat teruggekeken en teruggelezen.

Hopelijk kon u genieten van vogels in uw eigen omgeving. In uw eigen tuin, op het balkon, in een park of bos, aan het water. Had u ook wat wintervoer voor de tuinvogels, water, rommelhoekjes. Voor die ene échte winterweek met tien graden vorst. En natuurlijk ook voor alle andere weken. Al was het maar om bij de Nationale Tuinvogeltelling een mooie score te kunnen melden...

Wintertuin

Mijn eigen tuin is jaarrond gezellig druk. Blij verrast was ik toen dit jaar voor het eerst puttertjes zich lieten zien. Eerst op de overgebleven zonnebloemen, distels en lavendelhalmen, daarna even vrolijk aan de vetbolhouder om daar zaadjes uit te peuteren. Dat maakte de lange winterslaap van de egels een beetje goed. Vaste gasten roodborst (dit jaar zelfs twee), eksters, tortel- en houtduiven, vinken, huismussen, heggemus, merels en mezen. Ja, en muizen… dus katten…

Bostuin

Evengoed is dat echt niet te vergelijken met het vijverparadijs hier in de bostuin op de stuwwal van de Veluwe. Drieëndertig verschillende vogelsoorten werden in het vorige seizoen waargenomen. Daarnaast nog marter, wezel, eekhoorn, vos, kat en muis; vleermuis, kikker en kamsalamander.

Spannend

Best spannend dus wat we dit seizoen allemaal weer mogen gaan zien. Oud en vertrouwd of wie weet helemaal nieuw.
Zeker weten dat dit hoekje van Beleef de Lente hoe dan ook weer een rustpunt zal zijn. Ook als het een af- en aanvliegen is. Even weg van de Grote Gebeurtenissen bij alle andere webcams. Even ‘chillen’. Ongecompliceerd genieten. Bijpraten in de chat. Luisteren. Leren.
Want Beleef de Lente maken we sámen.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Vijver Alle Beleef de Lente blogs