Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Toon alle blogs & vlogs

De zoektocht naar de eieren

Sienna Obdeijn | vrijdag 23 april 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 522x

Maandag is het eerste ei gelegd, iets wat ik niet direct geloofde, want waar ligt dat ei dan? Op woensdag is het tweede ei gelegd en vanmorgen is er ook een derde ei gespot. Of zijn het er toch al vier?

Perfecte camouflage

Wanneer mevrouw Scholekster de eieren even verlaat, is het een zoektocht naar waar de eieren nu eigenlijk liggen. Gelukkig is het leggen van het eerste ei mooi vastgelegd in het filmpje van Bonnie. De eieren zijn zodanig goed gecamoufleerd dat deze moeilijk terug te vinden zijn op het dak vol kiezelstenen. Daarnaast zijn de eieren ook nog eens in een kuiltje gelegd, wat het nog moeilijker maakt om deze te spotten. Als mevrouw Scholekster dan weer op de eieren gaat zitten is weer goed te zien waar de nestkuil zich bevind. De eieren zijn licht van kleur met donkere spikkels, waardoor de eieren eigenlijk net op kiezelstenen lijken. Perfecte camouflage als je het mij vraagt.

Bij het rollen van de eieren zijn er drie eieren gezien. Voor nu gaan we er dus van uit dat er drie eieren gelegd zijn, omdat het onwaarschijnlijk is dat er twee eieren kort achter elkaar gelegd zijn. Wie weet volgt er nog een vierde ei.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Scholekster Alle Beleef de Lente blogs