Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

De zoektocht naar de eieren

Sienna Obdeijn | vrijdag 23 april 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 499x

Maandag is het eerste ei gelegd, iets wat ik niet direct geloofde, want waar ligt dat ei dan? Op woensdag is het tweede ei gelegd en vanmorgen is er ook een derde ei gespot. Of zijn het er toch al vier?

Perfecte camouflage

Wanneer mevrouw Scholekster de eieren even verlaat, is het een zoektocht naar waar de eieren nu eigenlijk liggen. Gelukkig is het leggen van het eerste ei mooi vastgelegd in het filmpje van Bonnie. De eieren zijn zodanig goed gecamoufleerd dat deze moeilijk terug te vinden zijn op het dak vol kiezelstenen. Daarnaast zijn de eieren ook nog eens in een kuiltje gelegd, wat het nog moeilijker maakt om deze te spotten. Als mevrouw Scholekster dan weer op de eieren gaat zitten is weer goed te zien waar de nestkuil zich bevind. De eieren zijn licht van kleur met donkere spikkels, waardoor de eieren eigenlijk net op kiezelstenen lijken. Perfecte camouflage als je het mij vraagt.

Bij het rollen van de eieren zijn er drie eieren gezien. Voor nu gaan we er dus van uit dat er drie eieren gelegd zijn, omdat het onwaarschijnlijk is dat er twee eieren kort achter elkaar gelegd zijn. Wie weet volgt er nog een vierde ei.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Scholekster Alle Beleef de Lente blogs