Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs
de druk bezochte vijver in 2022

Door Bart Franken
Vogelbescherming

De vijver, een oase in een tuin

Bart Franken | zondag 26 februari 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 173x

Welkom, ook dit jaar weer, bij onze mooie vijver webcam. Een oase van rust, een rustgevende en natuurlijke omgeving, aantrekkelijk voor allerlei soorten vogels én andere dieren.

Zoals een tuinvijver een prachtige aanvulling is op elke tuin, zo is deze vijver ook een geweldige aanvulling op onze Beleef de Lente webcams. Hier kun je lekker ontspannen en genieten van alle mooie, spontane momenten ontmoetingen met allerlei dieren.

Over van alles en nog wat

De vijver is een vaak geliefde plek voor vogels om te bezoeken, maar ook andere dieren bezoeken deze vijver. Dat maakt deze webcam zo leuk! Je kunt er van alles zien. Van het roodborstje tot een ringslang, en van eenden tot een vos. Afgelopen jaar kwam er van alles voorbij, zoals je kunt zien op het jaaroverzicht van afgelopen jaar. Wie weet ben jij dit jaar wel degene die live een bijzondere soort spot zoals de schuwe wezel, de schattige staartmees of die dikke bruine rat!

Gedurende het seizoen wordt de vijver niet alleen gebruikt om water te drinken, maar heeft deze natuurlijke waterplas allerlei verschillende functies. Natuurlijke plas? In een tuin? Ja hoor. Je kunt er over lezen bij de achtergrond informatie.

"Huh... waar is Roos?"

Wat er dit jaar allemaal voor de webcam komt, dat wordt afwachten. Natuurlijk verwachten we een aantal ‘vaste gasten’, maar we hopen ook weer wat bijzondere pareltjes te zien dit jaar. Daar nemen wij, Bart en Merel, u dit jaar in mee. “Huh? Waar is Roos dan?” hoor ik vaste kijkers nu zeggen. Nou, Roos heeft dit jaar het vertrouwen in ons gelegd en zal van achter het scherm wel meegenieten, maar laat het bloggen dit jaar even aan ons over. Uiteraard doen wij ons uiterste best om een fractie van het geweldige schrijfwerk van Roos te evenaren. Roos, geniet van de rust dit jaar :)

Tips zijn altijd welkom

Onze ogen en oren, dat zijn ook dit jaar jullie weer als kijkers! Geef ons vooral de bijzondere momenten bij de vijver door via de clip tips of in de chat. Dan doen wij ons uiterste best om wederom een mooie compilatie blogs en clips te verzorgen. Mochten er vragen zijn, stel die dan ook gerust, wellicht tref je je vraag dan ook nog een keer terug in een blog.

Ook houden we een jaaroverzicht bij van al het bijzonders wat we voor de vijver webcam mogen aanschouwen. Daarover later meer.

We wensen u allen een mooi, leuk en leerzaam nieuw seizoen van Beleef de Lente toe.

Bart, Merel en team Vijver

 

 

 

de boommarter en ringslang bij de vijver.

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Vijver Alle Beleef de Lente blogs