Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

De strijd van K3 komt ten einde…

Bernice Goffin | zaterdag 20 juni 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 738x

In mijn blog van gisteren had ik het er al over dat K3, het jongste kuiken, het erg moeilijk had. Nog geen 24 uur na het plaatsen van dat blog wordt onze angst helaas de waarheid: in de loop van de ochtend is de dappere strijder overleden…
15 juni. K3 had vandaag ongeveer zo groot moeten zijn als de twee oudsten in deze afbeelding...

Echt te klein

Veel van ons zagen diep van binnen wel aankomen dat het niet goed zou aflopen. Maar er is toch altijd een deel van je dat blijft hopen dat het goedkomt. Helaas mocht het niet zo zijn: K3 had onvoldoende voedsel binnengekregen en was gewoon veel te klein voor zijn leeftijd. Bovenstaande afbeelding is van 5 dagen geleden. K1, de oudste, is daar 22 dagen oud, de leeftijd waarop onze K3 is overleden. Zo groot had K3 vandaag dus moeten zijn als het een sterk en gezond kuiken was.

 

Een vechtertje

Ik vind het erg ontroerend om in de chat te zien hoe erg K3 iedereen heeft geraakt met zijn pittige karakter. Het was echt een vechtertje en heeft ons ook veel mooie momenten laten zien. Vaak verbaasden we ons erover hoe veel geluid zo een kleintje nou kon maken, en hoe het hem in vredesnaam lukte om een muis naar binnen te werken die bijna net zo groot was als hijzelf. Helaas was zijn pittige karakter niet genoeg: de achterstand was simpelweg te groot. Voor K3 is de strijd nu voorbij. Hij hoeft niet meer te vechten voor zijn leven.

 

En nu?

In de natuur wordt niks verspild. Het is dan ook mogelijk dat de overgebleven twee kuikens het lijkje van K3 uiteindelijk opeten. In de kerkuilenwereld is dat normaal, het overleden kuiken heeft niks meer aan het lichaampje en de nog levende kuikens wel. Mocht het de kuikens niet lukken om het lijkje op te eten (het is inmiddels te groot om in één hap naar binnen te werken), dan zal het lijkje langzaam opgaan in de bodem. 

 

K3 leeft voort

Het is een droevige dag, maar vergeet vooral niet dat K3 voortleeft in de twee prachtige grote donsballen die nu door de kast hobbelen. K1 en K2 zijn in blakende gezondheid en worden steeds nieuwsgieriger naar de wereld om zich heen. De richel begint al te lonken, en wanneer ze hun vleugels strekken is de zien dat de veren al door beginnen te komen. Deze twee zullen uiteindelijk uitgroeien tot prachtige sterke kerkuilen die ongetwijfeld ook een deel van dat pittige karakter van K3 hebben. Er liggen nog veel mooie beelden in het verschiet.

 

Waarom hebben de ouders K3 niet geholpen en waarom heeft Vogelbescherming niet geprobeerd om K3 te helpen? Lees daarvoor mijn vorige blog

Rust zacht dapper kuikentje

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs