Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Kauw

Live

Scholekster

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Oehoe

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Door Johan Arts

De sluiting van het onderzoek

Johan Arts | zondag 7 juni 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 283x

We hebben een aantal maanden goed kunnen bekijken welke diersoorten we zagen bij de vijver en dit in kaart gebracht. Dit leverde mooie, interessante resultaten op. Dank jullie voor jullie deelname.

Dank jullie allemaal voor het meewerken aan het onderzoek dat ik ten behoeve van de vijver opgezet heb. Ik ga in de komende tijd met de resultaten aan de slag!  Ik hoop dat jullie met plezier meegedaan hebben.

Ik kan me voorstellen dat je bij deze prachtige beelden denkt: “Ik wil ook een vijver in mijn tuin!” Vergeet dan natuurlijk niet dat daar veel meer bij komt kijken dan het graven van een gat, dit te vullen met water en een paar waterplantjes. Een goede vijver is een compleet ecosysteem, beschikkende over de juiste parameters betreffende pH, CO2- en zuurstofgehalte. Realiseer je dat er veel tijd overheen gaat voordat je een juist gebalanceerde vijver hebt!

Graag verwijs ik in dit geval nogmaals naar het zeer informatieve stappenplan van de Vogelbescherming.

Een minivijver in 7 stappen


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Vijver Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht