Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Foto André Eijkenaar

Door Mary Mombarg
Kerkuilenwerkgroep Nederland

Dankjewel!

Mary Mombarg, Kerkuilenwerkgroep Nederland | zondag 31 juli 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 368x

Het seizoen voor de kerkuilen van Beleef de Lente kerkuil 2022 loopt op zijn einde. Het was ook dit seizoen weer lang, mooi en met een traan, en de laatste dagen met wederom prachtige beelden vanuit de hooiberg en hopelijk treffen we elkaar hier weer in het voorjaar van 2023!
Foto André Eijkenaar

VOGELBESCHERMING NEDERLAND

In dit laatste blog wil ik namens Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland Vogelbescherming bedanken voor de mooie beelden en alle tijd, energie en geld die ze hierin gestoken hebben. Ook een bedankje aan Arjan, Louis en Ottolien die ons altijd met raad en daad hebben bijgestaan tijdens Beleef de Lente 2022. En ook een bedankje aan de technische mensen die zorgden voor het doorzetten van de beelden en het oplossen van problemen.

KIJKERS EN DE CLUBHUIZERS

Een blijk van waardering aan alle kijkers, voor alle vragen die jullie ons stelden, het hield ons van de straat, en die er ook voor zorgden dat iets dat wij niet zagen, wij later toch te zien of te horen kregen door middel van het aanleveren van tips, waardoor de clipmakers weer mooie beelden konden maken.

ONDERZOEK

En een grote blijk van waardering voor een ieder die meegeholpen heeft aan het onderzoek voor de kerkuil, een speciale dankjewel aan: Birdie, Bossie, Boswerk, Lena, Teckeltje, Tiktak, en Uiltje,  de sheetvullers die hun waarnemingen dagelijks noteerden, waardoor we weer veel gegevens konden verzamelen.

TEAM KERKUIL

Dan rest mij om het kerkuilenteam te bedanken voor ieders tomeloze inzet en de prettige jarenlange samenwerking. We zijn een geolied team, vaak met een lach, soms met een traan, maar vooral het er zijn voor elkaar, zodat wij wederom een bijzonder seizoen konden maken van de kerkuil in 2022. Bedankt Esther en Ed onze clipmakers, onze moderatie 17 en 33, huisfotograaf André en de bloggers Ben, Bernice, Mark, en Ann onze sheet coördinator, en muizenspeurder en natuurlijk niet te vergeten Natuurhoeve Grenslicht

Help een tikkie mee!

 

 


Kerkuilenwerkgroep Nederland

De stichting Kerkuilenwerkgroep heeft tot doel het ‘beschermen van de kerkuil’ door ‘het geven van voorlichting en educatie, door het plaatsen van nestkasten en het verzamelen en registreren van gegevens’. De stichting is een overkoepelende landelijke organisatie met ongeveer 1.000 vrijwilligers, die werkzaam zijn in 16 regio’s die landelijk ruim 10.000 kerkuilnestkasten beheren en controleren. Dankzij de inspanningen van deze vrijwilligers en de medewerking van boeren en burgers is de broedpopulatie van kerkuilen toegenomen van ongeveer 100 broedparen eind jaren ’70 tot 3.000 nu. Meer weten? Bezoek de website van Kerkuilenwerkgroep Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs