Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Daar is het dan

Anjo Schouten | zaterdag 6 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 72x

Het vijfde ei! Eigenlijk viel de leg amper op, tot een verraste kijker kwam met 5? Dat werd dus speurwerk van onze clipmaker en die kon het tijdstip achterhalen. Het ei werd gelegd rond 16:38. Dat is 76 uur en 2 minuten na ei nr 4. En daar blijf je dan een halve nacht voor op, bedankt vrouw!

De roddelpers

Net als elke BN-er last heeft van de pers, heeft vrouw steenuil dat ook. Voor je het weet staat er een cameraploeg van Builevard op de stoep, met intieme vragen. Gelukkig heeft vrouw de kennis en kunde, zich niet al teveel bloot te geven. En anders heeft ze een stoere man. Die laat zich niet zomaar op de kop zitten.
Weg jij

De stoere man

We hebben geen roddelpers nodig. Al die commotie brengt vrouw in de war, en de kijkers nog veel meer. Is het vijfde ei een nakomertje? Vrouw kwam even voor middernacht op de eitjes zitten. Helaas liet de techniek me in de steek en las van de verslaggevers elders dat ze niet veel later weer van de eitjes af was, en weer later er weer op. Zou ze dan toch? Vijf eitjes is een rijk bezit hoor vrouw. Veel meer gaat lastig worden, onder zo'n klein uilenlijfje. En je moet veel aan man overlaten. Vangt ie genoeg muizen? Mept ie alle lastpakken van de tak? Van dat laatste ben ik wel overtuigd. Voor de uilen hoop ik echt dat het erbij vijf blijft. Au pairs zijn zo lastig te krijgen. En als nr 5 de laatste blijkt, laat de kuiken poll maar komen! De bevalling


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs