Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Bewogen begin

Sienna Obdeijn | vrijdag 4 juni 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 450x

We zijn net twee dagen online en er is al veel gebeurd in het merelnest.
Merel vrouw. Foto: Jelle de Jong

Toch van start

We zaten er als team Merel helemaal klaar voor, kijkend naar een leeg blijvende schedel. De merels leken geen zin te hebben in onze spionageactiviteiten en probeerden ergens anders hun nestje te bouwen. Maar het zou Beleef de Lente niet zijn als er geen onverwachte dingen zouden gebeuren. Zoals de merels vol goede moed op de oude, vertrouwde plek nestelen, zitten team Merel weer klaar om de belevenissen en toelichtingen te beschrijven.

Pechvogel

De merel heeft per jaar twee tot drie legsels. Zoals Linda al in haar blog schreef, zijn de eerste twee legsels geen succes gebleken. Alle hoop zal dus op dit legsel gevestigd worden. Deze hoop werd vandaag deels verstoord door een koolmees die één van de eieren kapot tikte. Mevrouw Merel heeft het kapotte ei verwijderd uit het nest en er zijn nu nog twee eieren over.

Er zouden eventueel nog eieren bij gelegd kunnen worden. De legsels van merels hebben vaak vier tot vijf eieren. Natuurlijk zal het afwachten zijn of mevrouw Merel er nog eitjes bij gaat leggen en ondertussen zal zij haar nest dus extra goed moeten bewaken tegen indringers.

Dat er wat te zien valt bij de merels is inmiddels duidelijk. Ik ben benieuwd wat het ons de komende tijd zal brengen, laat het vooral een beetje geluk zijn voor deze merels. 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs