Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Achter de struiken

Anke Dijkhuis | maandag 13 mei 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 86x

Al een paar weken kijken we nu naar het nest van de merels, welke omgeven is door groen blad. We zien de merels momenteel nu af en aan de vier kleine kuikens voeren, de hongerige snaveltjes gaan open zodra er een worm in aantocht is. Maar hoe ziet de nestplek er eigenlijk van de voorkant uit?
Luc Enting

Struik

De foto hierboven, die met die enorme struik, dat is waar het nest in zit verstopt. Waar het eerder al genoemd werd, dat de merel een nestplek zoekt welke hoog droog en veilig is, zien we hier dat het nest ook daadwerkelijk erg goed 'verstopt' zit.

Snoeien

Ook waren er zorgen dat het blad te hard zou groeien waardoor het nest niet meer zichtbaar zou zijn, de bladeren moesten op een goed moment gesnoeid worden en zo, dat de merel niet zou schrikken. Zo geschiedde. Hierdoor kregen we wel een prachtige foto te zien van de eieren die gelegd waren.

Whatsapp

Elk jaar is het weer afwachten wat de merels gaan doen. Dit jaar was het schakelen want het nest was niet meer op de koeien schedel. Vanaf het moment dat we beweging zien op de merel camera draait onze whatsapp groep van de merel overuren. Wat doen ze, waar is het mannetje, heeft hij al een ander nest, het vrouwtje is al even weg,  komt het goed? De afdeling merel zit er boven op en de berichten vliegen je om de oren.

Het is soms net of we paparazzi zijn welke wachten in de bosjes om een glimp op te vangen van een bekend persoon. Zodra er beweging is op het nest staan we aan.

Jullie kijkers tippen ons regelmatig wanneer er iets gebeurt. Bijvoorbeeld wanneer de de kuikens uit het ei zijn gekomen of wanneer er iets anders leuks of bijzonders te zien is.

Binnen

Deze blog typ ik met de kat op schoot, ze reageert wanneer er een merel aan komt vliegen en ook op het geluid. Gelukkig is het een scherm, ook hier in de buurt zijn veel merels te zien en te horen en bekijkt ze ze vanachter het raam, ik denk dat ik haar maar even binnen houd deze periode...

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs