Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Soap van de bovenste (onderste) plank

Ronald van Harxen, STONE | zondag 28 mei 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 967x

Als je gevraagd zou worden het script te schrijven voor een soap en je zou een onverhoedse marteraanval, een verdwenen moeder, een man die zich de moederrol aanmeet, een huiveringwekkende kindermoord, kannibalisme, een drastische voorjaarsschoonmaak en een succesvolle speeddate opvoeren ...

… dikke kans dat de televisieproducent het af zou doen als ongeloofwaardige keukenmeidendramatiek en je script zou zonder mankeren in de dichtstbijzijnde prullenbak belanden. Hoongelach zou je deel zijn als je dat alles zich ook nog eens binnen vijf dagen laat afspelen.

Speelfilm

En toch is dat wat er de afgelopen week in Winterwijk gebeurd is. De werkelijkheid is altijd weer bizarder dan de mallotigste pulpschrijver bij elkaar kan fantaseren. We zijn bezig het gebeuren in een miniteus logboek vast te te leggen om aan de hand daarvan een avondvullende speelfim te maken. Bijzonderder dan dit zal het niet gauw weer worden. 

Haban olla uogala ...

Hoe het verder gaat laat zich lastig voorspellen. Man heeft er overduidelijk nog wel een keer zin in, daar laat hij geen twijfel over bestaan. Of hij zijn nieuwe vlam weet te verleiden? Hebban olla uogola nestas hagunnan, hinasec hic anda thu, uuat unbindan we nu ... (Alle vogels zijn met hun nesten begonnen, behalve jij en ik, waar wachten we nog op?). Wellicht kan hij haar met dit zinnetje, waarvan verondersteld wordt dat het het het oudste literaire zinnetje in het Nederlands is, aansporen haast te maken. De komende week zal naar ik verwacht uitsluitsel brengen.

Ondertussen elders in Wintersijk

Elders in Winterswijk en wijde omgeving was het de afgelopen week gelukkig minder 'soapy'. In de meeste nesten zijn de eieren inmiddels uitgekomen en onze eerste indruk is dat het een goed jaar is. Voorlopig zijn niet al te veel nesten mislukt en regelmatig kwam het voor dat alle eieren zijn uitgekomen, zelfs bij een aantal 5-legsels. De meeste jongen zijn goed op gewicht. Een videoverslag in bijgaand vlog.

Man of vrouw, dat is een van de vragen die we ons elke keer weer stellen als we een jong in de hand hebben. Of we een betrouwbare methodiek gevonden hebben? Laat u overtuigen (of niet). Verder in het vlog beelden van een spreidpoot, een ongelukking jong met dezelfde afwijking als het Beleef de Lente-uiltje in 2012, zijn jonge steenuilen werkelijk zo lelijk als een van de erfbewoonsters beweert en beelden van een knoeperd van een notenboom. Kort staan we tenslotte stil bij het verscheiden van een jeugdheld. Kortom: zoals altijd weer voor elck wat wils!

 

 

 

 

Videoverslag 27 en 28 mei


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek coördineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs