Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

1 Bodylanguage : Buigen als Overgave

Margot de Kam | dinsdag 26 februari 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1054x

Slechtvalken communiceren veel. Ze hebben daar heel diverse stemgeluiden voor en gebruiken veel lichaamstaal. Zo verstaan zij elkaar heel goed. Wij zullen proberen iets van hun lichaamstaal uit te leggen.
prooi-aanname

Hofmakerij en buigen.

We lazen in de blog van Piet - Een gespannen relatie  - dat de slechtvalk over de schaduw van zijn temperament moet stappen om een andere slechtvalk zo dicht te kunnen naderen. Bij intimiteiten zien we hoffelijk gedrag.

 

prooi-aanname

Bij het overdragen van prooi door de man als geschenk gedraagt de zeer assertieve slechtvalkvrouw zich onderdanig. De vrouw staat horizontaal met de kop laag en neemt de prooi met haar kop en snavel lager dan die van hem aan.

 

baltsgesprek

Een heel intiem deel van de balts zijn de gesprekken bij de kuil.
Daarbij moeten beide valken zich als het ware overgeven. We zien heel hoffelijk buigen naar elkaar, met de koppen dicht bij elkaar, de snavel wordt opzij gehouden en de veren strak tegen het lijf. Soms raken ze elkaars snavel even aan. Het is te zien in de clip van Aaltje:

clip: Het gaat steeds beter

Dus : horizontaal, met de kop omlaag en de snavel naar opzij en de veren strak tegen het lijf.
Dat is een houding van overgave.


paring

Als de vrouw de man uitnodigt voor een paring, buigt zij eerst verticaal, met de kop omlaag en zet ze veren aan de zijkant van haar onderlijf op. Wanneer de man nadert wordt haar houding horizontaal, met de kop omlaag en de snavel opzij en de veren weer strak.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs