Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Ode aan de kerkuil: kerkuilen challenge! Doe je mee?

Mariska van der Leij | woensdag 24 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 622x

De kerkuilen van Beleef de Lente kennen een grote groep trouwe fans. Logisch, want wat zijn het prachtige vogels! Als kerkuilenfan, kerkuilblogger en amateur schilder kwam ik op een idee: een kerkuilen-kunst-challenge. Doen jullie mee?

Ode aan de kerkuil 

De kerkuilen van Beleef de Lente kennen een grote groep trouwe fans, zo merken wij in de chat en aan de vele vragen die gesteld worden en de vele views en likes voor de Kerkuil blogs en clipjes. En de kerkuil verdient die warme belangstelling natuurlijk ook! Want wat zijn het prachtige vogels! Met hun hartvormige gezicht en prachtige, kleurige verenkleed. Bij Beleef de Lente zien we ze voornamelijk in zwart-wit, maar als je ze in kleur van dichtbij kan zien, zie je hoe prachtig ze zijn! 


Kerkuil schilderen

Sinds oktober vorig jaar zit ik op teken- en schilderles, samen met 2 vriendinnen. We zijn daarmee begonnen toen je nog met 4 mensen bij elkaar mocht komen. Schilderdocente Hanna maakte het kwartet compleet, en dus konden we het binnen de Coronaregels doen, in een tijd dat veel andere hobby’s en bezigheden niet meer door gingen.

Toen we niet meer met 4 mensen bij elkaar mochten komen hebben we de lessen online voortgezet. Iets minder gezellig en iets lastiger, maar Hanna vond manieren om ons toch les te blijven geven en veel te leren.

Wat heeft dit nu te maken met kerkuilen, zult u zich – misschien wat geërgerd? – afvragen. Dat ga ik nu vertellen.

We begonnen met het tekenen en schilderen van een appel (moeilijker dan je denkt) en enkele voorwerpen. Maar na zo’n 15 lessen hebben we nu ook onder andere landschappen, portretten en koeien geschilderd. En nu vind ik het tijd om een vogel te gaan schilderen. En ja… als fan van en blogger bij de kerkuilen… moet dat dan wel een kerkuil worden, natuurlijk!


Challenge

Inmiddels heb ik gemerkt hoe leuk het is om met andere mensen samen te tekenen en te schilderen. Zo leuk om te zien dat dezelfde opdracht tot heel verschillende resultaten leidt. Ieder heeft zijn eigen stijl en kleurgebruik. En daar leer je ook weer veel van. Maar of mijn vriendinnen ook een kerkuil willen schilderen, dat weet ik nog niet zo net. Die zijn wat minder van de vogels dan ik.

En toen kreeg ik een briljante inval .  Wat zou het tof zijn als ik de Beleef de kerkuilfans uitdaag om ook kerkuilen te tekenen of schilderen! Ofwel een ‘kerkuilen-schilder-challenge’. Ik noem het een challenge, want dan klikt zo lekker hip .

 

Voor de mensen die niet precies weten wat een nu eigenlijk precies challenge is: Een challenge is de Engelse vertaling voor 'uitdaging' en is een veelvoorkomend begrip op internet. Zo'n challenge houdt in dat mensen, een grappige, gekke of gevaarlijke opdracht doen en anderen uitdagen deze na te doen. Dit kan van alles zijn, zoals een bak met ijskoud water over jezelf heen gooien (Ice bucket challenge) of het eten van hete pepers (Hot Pepper Challenge). Hiervan maken ze een foto of video en delen deze vervolgens op sociale media.

 

Kerkuilen-kunst-challenge

Goed. Een ‘kerkuilen-schilder-challenge’ dus. De opdracht is simpel gezegd, maar nog niet zo makkelijk uitgevoerd lijkt me: teken of schilder een kerkuil. Maar laten we het breder trekken: een kerkuil kleien of knutselen mag ook. Of vat de ode aan de kerkuil in woorden: een gedicht of kort verhaaltje. Of verzin en zing een kerkuilen liedje…of een kerkuilen-dansje – alleen of samen met anderen (wel coronaproof!).

 

Deel het resultaat

Oké… ik sla door. Maar het idee is duidelijk: breng een ode aan die prachtige kerkuil in de (kunst)vorm die jou het beste ligt. Deel een bericht met jouw tekst, foto of filmpje, jouw kerkuilenkunst, op Twitter en YouTube. Gebruik daarbij de hashtags: #BeleefdeLente, #Kerkuilenkunst #Challenge. En tag Beleef de Lente op twitter: @belefdelente.


Of stuur een foto van je creatie of een link naar filmpje naar mij: groengenieter@gmail.com. Ik zal er een blog aan wijden, met foto’s en links naar de filmpjes.

 

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs