Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Lief en Leed op de hoorn

Romke Visser | Geplaatst op 9 juli 2020, 12:30 | Vind ik leuk | Bewaar dit filmpje | 794x

Samenvatting seizoen Merel

Wat hebben we genoten van de Merels.

Begin Maart begon Vrouw Merel met de bouw van haar nest op de hoorn van een Schotse Hooglander, bevestigt aan een schuurtje op de Veluwe.

Bij het begin van de Lente, op 24 maart 2020, werd het eerste ei gelegd, gevolgd door nog 3. 8 en 9 april kwamen de eieren uit. De jonge Merels groeiden snel en vlogen op 22 april uit.

Het nest werd weer geprepareerd en van 29 april t/m 3 mei werden dit keer 5 eieren gelegd. Er zouden 4 uitkomen, op resp. 14, 15 en 16 mei. Ook dit viertal groeide voorspoedig op en gingen op 28 mei de wijde wereld in.

Onder aanvoering van Man Merel werd met een 3e leg gestart. Nadat de Stofwolken waren opgetrokken werd op 11,12 en 13 juni 3 eieren gelegd. Toen sloeg het noodlot toe. Zondagmorgen liet M het leven en om 12:02 legde V haar 4e ei.

De taak alleen om 4 kuikens op te voeden was te zwaar voor V. Op 25 en 27 juni kwamen er wel 4 kuikens, maar op 28 en 29 juni overleden 2 kuikens. 6 juli overleed alsnog een kuiken. De laatste verliet in de late avond van 8 juli 2020 het nest.

Vrouw en Kuuk Merel en alle anderen verdienen een tikkie!

Bekijk meer filmpjes over

Merel Flirten & Paren Nestelen Eieren & Broeden Voeden & Eten Opvoeden Spelen & Oefenen Uitvliegen Alle Beleef de Lente filmpjes