Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Geslacht

Jan Dagevos | Geplaatst op 29 februari 2024, 8:40 | Vind ik leuk | Bewaar dit filmpje | 148x

Op deze schrikkeldag een clipje over hoe je deze M(an) en deze (V)rouw zeearend uit elkaar kunt houden. Dat is hier al eens eerder getoond, herhaling helpt.

We kijken naar twee dingen die verschillen bij M en V. Naar de lijn van de bovenkant van de snavel naar het voorhoofd en bij dit specifieke paar ook naar de zwarte vlekken op hun staart.

Dat is niet altijd even gemakkelijk. De groothoekcamera vertekent het beeld. Dat zie je aan de horizon die een boog is en geen rechte lijn. Vogels aan de zijkant van het beeld lijken breder, net als de mensen helemaal links of rechts op je eigen groothoekfotos. Vogels die achter elkaar zitten verschillen in beeld meer van grootte dan in werkelijkheid.

Het beste moment om te vergelijken is als de vogels vrijwel naast elkaar in het midden van het beeld zitten. De koppen vergelijk je het beste als ze allebei precies van de zijkant te zien zijn. De staartvlekken zie je steeds even als ze op het nest aan het rommelen zijn en bijvoorbeeld even de nestrand op springen.

Wie is wie is een terugkerend puzzeltje. Leuk toch?

Bekijk meer filmpjes over

Zeearend Alle Beleef de Lente filmpjes