naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Havik

Live

Ooievaar

Live

Steenuil

Live

Zwarte stern

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Zeearend

Geen broedsel

Kerkuil

De vier jonge STEENUILEN in Winterswijk zijn helemaal vliegvlug!   *   Ook tweede legsel STEENUIL Dongen mislukt...   *   Stuntelig vertrek van de jonge HAVIK   *   Spannende momenten voor vrouw OOIEVAAR!   *   STEENUIL in Dongen: horen we al piepjes uit de eieren?
Toon alle blogs & vlogs

Door Thijmen Van Heerde
BDL vrijwilliger Staatsbosbeheer

Zwart-grijze wereldreiziger voor de webcam

Thijmen Van Heerde, Staatsbosbeheer | donderdag 31 mei 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 41x

Een club mensen was een dag lang in de weer met zonnepanelen, accu’s, meters kabels, een wifi-antenne en natuurlijk een camera. Met succes: we hebben weer een nieuwe soort voor de webcam! Een bijzondere, sierlijke vogelsoort waar veel over te vertellen valt: zwarte sterns in de Gelderse Poort.

Het is eind april als de zwarte sterns weer arriveren in Nederland. Ze hebben dan een kleine 4000 kilometer gevlogen en verzamelen zich rondom open water in ons land. Een van deze locaties is de Gelderse Poort waar ik boswachter ben. Het geluid, de vlucht en de kleuren van de vogel maken mij intens blij. Ik kan hier uren van genieten maar vanaf nu doe ik dat niet meer alleen. De zwarte stern is online te volgen!

Trots ben ik op mijn collega’s die samen met Luc Enting en Henk Wanders in een dag alle apparatuur hebben geplaatst bij de nestvlotjes van de zwarte stern. Zonnepanelen, accu’s, meters kabels, een camera en niet te vergeten de antenne die ons via wifi laat mee kijken naar deze prachtige vogels.

Al jaren broeden de zwarte sterns met wisselend succes in de Gelderse Poort en op een aantal andere locaties in Nederland. Het is een bijzondere vogel waar veel over te vertellen valt. De aankomende weken zal ik jullie op de hoogte houden van wat er voor de camera gebeurd en waarom de zwarte stern voor mij een bijzondere vogel is.

Ik wens jullie heel veel kijk plezier online maar weet dat je ook altijd welkom bent om de vogel live in de Gelderse Poort te bewonderen.

Wie weet tot snel!

Thijmen van Heerde

Boswachter Publiek

Staatsbosbeheer Gelderse poort


Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beheert 265.000 ha natuur van en voor alle Nederlanders. Natuur om van te genieten, in te wandelen, te sporten of vakantie te vieren. Bezoek de website van Staatsbosbeheer


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Zwarte stern Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht